Yargıtay Başkanı Cirit: Türkiye'nin Geleceğini Adalet Tayin Edecektir - Son Dakika
Güncel

Yargıtay Başkanı Cirit: Türkiye'nin Geleceğini Adalet Tayin Edecektir

Yargıtay Başkanı Cirit: Türkiye\'nin Geleceğini Adalet Tayin Edecektir

YARGITAY Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türkiye'nin geleceği ve bekasının ancak adaletle tayin olacağını söyledi.

07.11.2016 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YARGITAY Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türkiye'nin geleceği ve bekasının ancak adaletle tayin olacağını söyledi.

İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda Yargıtay mensubuyla birlikte Antalya'da yeni kurulan bölge adliye binasında incelemelerde bulundu. Ziyarete Vali Münir Karaloğlu da katıldı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Ali Nevzat Açıkgöz ile Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza Can'dan bilgi alan Yargıtay Başkanı Cirit, daha sonra Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın onurlarına verdiği yemeğe katıldı.

Cirit, bölge adliye mahkemelerinin yeniden sisteme girdiğini belirtti. Cirit, "İki dereceli yargılama sisteminden 3 dereceli yargılama sistemine geçildi. Tüm dünyada olan 3 dereceli yargılama sistemi, bizde de yeniden faaliyete geçmiş oldu. Yargıtay olarak bölge adliye mahkemelerinin faaliyete geçmesini önemsiyoruz. Yargıtay'ın 700 kadar hakimini bölge adliye mahkemelerinde görevlendirdik. Bölge adliye mahkemelerinin sistem içerisinde etkin ve adil bir filtreleme yapacağını ve adalete daha kısa zamanda ulaşılacağını, davaların çok daha kısa sürede sonuçlanacağına ve milletimizin beklentilerini karşılayacağını ümit ediyoruz" dedi.

DEVLETİN BEKASI VE GELECEĞİ ANCAK ADALETLE TAYİN OLACAKTIR

Bu yeni dönemde bölge adliye mahkemesi başkanlarına, üyelerine ve savcılara büyük görev düştüğünü anlatan Cirit, "Onlar da özveriyle çalışarak Türk halkının beklentilerini karşılayacaktır" dedi. Daha önce yüzde 70 olan yargıya güvenin yüzde 30'a düştüğüne ilişkin iddialarla ilgili "Böyle bir şey yoktur" şeklinde yaptığı açıklamasının farklı yorumlandığını da anlatan Cirit, "Bundan sonra mazeret üretme lüksümüz yok. Daha çok özveriyle çalışacağız ve Türk halkının beklentilerini karşılayacağız. Adaleti sağlayacağız. Zaten Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası ve geleceği de ancak adaletle tayin olacaktır. Bunlar için gayret edip çalışıyoruz" diye konuştu.

ANTALYA'YA YAKIŞAN BİR BİNA

Antalya'nın çok güzel bir şehir olduğunu da aktaran Cirit, "Antalya Bölge Adliye Mahkemesi binasının fiziki ortamı da çok hoş olmuş. Çalışanlar da çok bilgili ve deneyimli, çalışkan arkadaşlarımız. Bölgenin tüm beklentilerini karşılayacak, adaleti gerçekleştirecek insanlar. Adliyeye, yargıya güveni yukarılara doğru çekeceklerdir" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yargıtay Başkanı Cirit: Türkiye'nin Geleceğini Adalet Tayin Edecektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement