Yarışmaya 72 Ülke, 312 Sanatçıdan 692 Eser Geldi - Son Dakika
Güncel

Yarışmaya 72 Ülke, 312 Sanatçıdan 692 Eser Geldi

Yarışmaya 72 Ülke, 312 Sanatçıdan 692 Eser Geldi

4. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın ilk elemeleri yapıldı.

04.02.2013 12:22

ULUSLARARASI TURİZM KARİKATÜRÜ YARIŞMASINA

Türkiye'nin mizah sanatçılar gözüyle tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 4. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın ilk elemeleri yapıldı. Seçici Kurul, Taksim Point Otel'de bir araya gelerek, yarışmaya 72 ülkeden 312 sanatçının gönderdiği 692 eseri değerlendirip ilk elemeyi yaptı.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) ve Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi'nin işbirliğinde 2009 yılından beri gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması dünyanın her yerinden katılım katlanarak büyüyor.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın Seçici Kurulu, Taksim Point Otel'de toplanarak ilk elemeleri yaptı. Seçici Kurul adına bir açıklama yapan Prof. Dr. Nazmi Kozak, bu yıl yarışmaya 72 ülkeden 312 sanatçının 692 eser yolladığını belirterek, "Bu rakam geçen yıla göre, katılımda yüzde 60'lık artış anlamına geliyor" dedi.

Seçici Kurul adına yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Nazmi Kozak, Seçici Kurul'un beş saatlik yoğun bir çalışma sonunda 692 eser arasından ilk elemeyi geçmeye hak kazananların belirlendiğini söyledi. Açıklamasında yarışmanın diğer aşamaları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Kozak şunları söyledi:

"Ön elemeyi kazanan eserlerin hepsi iki dilde bastırılacak Turizm Karikatürleri Kitabı'nda yer alacak. Ön elemeyi geçen eserler de önümüzdeki haftalarda yeniden değerlendirilecek. İkinci eleme ile eser sayısı yarıya düşürülecek. Son aşamada ise sanatçıların yolladığı eserlerler arasında ödüle hak kazananları belirleyeceğiz. Yarışmanın tüm süreçlerini dört dilde hazırlanan www.tourismcartoons.com/ adresindeki web sitesinden duyuracağız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yarışmaya 72 Ülke, 312 Sanatçıdan 692 Eser Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement