YAŞÖM ile Gençler Yaşayarak Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

YAŞÖM ile Gençler Yaşayarak Öğreniyor

YAŞÖM ile Gençler Yaşayarak Öğreniyor

Sabancı Vakfı'nın toplumsal sorunlara çözüm üreten kişilerin öykülerini anlattığı Fark Yaratanlar programı, onuncu sezonuyla devam ediyor.

09.11.2018 10:59

Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Onuncu sezonun ikinci Fark Yaratan'ı "yaşayarak öğrenme" kavramının bilinirliğini artırmayı ve gençlerin kendi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda aktiviteler geliştirmesini sağlamayı amaçlayan Yaşayarak Öğrenme Merkezi (YAŞÖM) oldu.

YAŞÖM, 2011 yılında Hülya Denizalp öncülüğünde "yaşayarak öğrenme" felsefesinin gençler tarafından yaşamlarının bir parçası haline getirilmesini sağlama amacıyla kuruldu. Yaşayarak öğrenme tabanlı alternatif bir eğitim modeli geliştirmeyi amaçlayan YAŞÖM'de 18-30 yaş aralığındaki gençler tarafından, gençlerin kendi ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda 151 farklı konuda akran eğitim modeli ve atölye çalışmaları, 8 konuşma kulübü ve 7 toplumsal destek projesi hayata geçirildi. 150'ye yakın aktif gönüllüsü bulunan YAŞÖM, bugüne kadar binlerce gence ulaştı; 50'den fazla ulusal ve uluslararası iş birliği yaptı. YAŞÖM gerçekleştirdiği projelerle 13 farklı ödül aldı.

"Dünya Akşamları"nda farklı kültürleri tanıyorlar

Gençler tarafından koordine edilen, gençlerin akranlarından ve uzmanlardan öğrendikleri bir alan oluşturmayı amaçlayan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde farklı ülkelerden gençler de bulunuyor. Yabancı gönüllüler kendi dillerini ve kültürlerini anlatırken aynı zamanda Türk kültürünü öğreniyor. Bu kapsamda Dünya Akşamları adıyla farklı ülkeler için düzenlenen etkinliklerde o ülkelerin yemekleri, dans ve müzikleri tanıtılarak kültürlerarası iletişimin ilk adımları atılıyor. Merkezde ayrıca İngilizce'den İspanyolca'ya, Almanca'dan Korece'ye kadar çok farklı dillerde konuşma kulüpleri de düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YAŞÖM ile Gençler Yaşayarak Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement