Yavuzselim Olayları Sanıkları İçin 8'er Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi - Son Dakika
Güncel

Yavuzselim Olayları Sanıkları İçin 8'er Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi

Yavuzselim Olayları Sanıkları İçin 8\'er Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi

Bursa'da geçen yıl Yavuzselim ve Ulus Mahallelerinde çıkan ve 1 kişinin öldüğü olaylarla ilgili haklarında dava açılan, 4'ü BDP'li olan toplam 34 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

26.08.2013 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da geçen yıl Yavuzselim ve Ulus Mahallelerinde çıkan ve 1 kişinin öldüğü olaylarla ilgili haklarında dava açılan, 4'ü BDP'li olan toplam 34 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, tüm sanıkların 8'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

Merkez Yıldırım İlçesi Ulus Mahallesi'nde geçen yıl Ekim ayında cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen BDP'li grup ile karşıt görüştekiler arasında çatışma çıktı. Olaylar sırasında 31 yaşındaki İlker Kaya başına isabet eden mermiyle yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 9 kişinin yaralandığı, 58 ev, işyeri ve otomobilin zarar gördüğü olaylarda, 2 yağma ve 4 de memura mukavemet olayı gerçekleşti. 4 gün süren olaylar bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ve jandarma ekipleri tarafından önlendi.

"MOBESE GÖRÜNTÜLERİNDEN TESPİT EDİLDİLER"

Olayların ardından Mobese kamera görüntüleri ve fotoğrafları inceleyen polis ve jandarma ekipleri Ulus ve Yavuzselim Mahalleleri'ndeki baskınlarda çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 24 kişi tutuklanıp cezaevine gönderilirken, 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz nisan ayında ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan 21'i ilk duruşmada kalan 3 kişi ise ikinci duruşmada tahliye edildi.

"8'ER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ"

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma' suçlarından haklarında dava açılan 34 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya sanıklardan bir bölümü ile sanık avukatları Mustafa Yağcı ile Avukat Mustafa Aydın katıldı.

Bu arada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı aralarında BDP İl teşkilatı yöneticileri Ayla Yıldırım, Halit Bozbey, Mehmet Dilek ve Nuri Baygındır'ın da bulunduğu 34 tutuksuz sanık hakkında 'Terör örgütüne üye olmak' suçundan herhangi bir ceza verilmesine yer olmadığını belirtti. Cumhuriyet Savcısı ayrıca 34 sanığın tamamı hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 5'er yıla kadar,'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma' suçundan ise 3'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Sanık avukatlarının bilirkişi raporlarını incelemek ve son savunmaları için süre istemesi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı karar için erteledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yavuzselim Olayları Sanıkları İçin 8'er Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement