Eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in aralarında olduğu bazı siyasilere "yaptırım uygulanabileceği" iddia ediliyor.
Ülke basınında yer alan haberlerde, BM komisyonunun, "Yemen'de son haftalarda cereyan eden şiddet olaylarının ve siyasi geçiş sürecine engel olabilecek politik ilişkilerin arkasında bulunduğu" gerekçesiyle Salih ve oğullarının yanı sıra Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik el- Husi'ye yönelik yaptırımları içeren bir çalışma yaptığı öne sürülüyor. Raporda, Salih ve oğulları ile Husi liderin "hesaplarının dondurulması ve yurt dışına çıkışlarının yasaklanması" gibi yaptırımların yer aldığı ileri sürülüyor.
Söz konusu kişilerin taraftarları iddialara tepki gösterdi. Salih'in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi'nde hareketlilik gözlendi. Salih'in posterleriyle donatılan binada toplanan bazı partililer, Salih'in halen Yemen siyasetinde önemli bir şahsiyet olduğunu savunarak, basında çıkan haberleri eleştirdi.
Husilerin Sözcü Ali el-Kahum ise daha önce yaptığı açıklamada, Yemen'e yapılacak herhangi bir dış müdahaleyi 'kabul etmeyeceklerini ve söz konusu yaptırım hazırlıklarını "umursamadıklarını" ifade etmişti.
Devrimin ardından siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de sık sık şiddet olayları yaşanıyor. - Sana
Son Dakika › Güncel › Yemen'deki Şiddet Olayları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.