Yenice'de 80 Hektar Orman ve Maki Küle Döndü - Son Dakika
Güncel

Yenice'de 80 Hektar Orman ve Maki Küle Döndü

Yenice\'de 80 Hektar Orman ve Maki Küle Döndü

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ne bağlı Karasuçam Köyü'nde, dün öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarında etkisiyle büyüyen orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı.

24.05.2013 10:45

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ne bağlı Karasuçam Köyü'nde, dün öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarında etkisiyle büyüyen orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken toplam 80 hektarlık makilik alanın küle döndüğü bildirildi.

Yenice'ye 25 kilometre uzaklıktaki Karasuçam Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda dün saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Elektrik tellerinin birbirine değerek şerare yapması sonucu çıkan yangın, rüzgar ve kuru otlar nedeniyle kısa sürede büyüyüp çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alana sıçradı. Yangına, 1'i Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait, diğeri ise Manisa'nın Akhisar İlçesi'nden gelen iki helikopter ile Balıesir'den gelen 1 amfibik uçak ile havadan 35 arazöz ve dozer ile de karadan müdahale edildi. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar ve arazinin dağlık olması nedeniyle müdahalede güçlük çekilen yangın, korkulu anlar yaşattı. Alevlerin 3 kilometre kadar yaklaştığı yangının başladığı yerin yakınındaki 70 haneli, 153 nüfuslu Karasuçam Köyü tedbir amacıyla boşaltıldı. 1.5 saatlik çalışma sonrasında yakıt ikmali için Çanakkale'ye dönen helikopter ve söndürme uçağının şiddetlmi rüzgar nedeniyle uçuşunun güvenli olmadığı gerekçesiyle tekrar havalanmalarına izin verilmedi. Bunun üzerine söndürme çalışmaları karadan devam etti. Rüzgarın saat 20.00 sıralarında etkisini kaybetmesinin ve yön değiştirip Yenice İlçesi yönünhe ilerlemesi üzerine Karasuçam köylüleri gece tekrar evlerine döndü.

SOĞUTMA ÇALIŞMASINA HELİKOPTERLER DE KATILDI

Gece boyu karadan devam eden söndürme çalışmalarıyla yangın kısmen kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına sabah günün ilk ışıkları ile birlikte iki helikopter de katıldı. Karasuçam Köyü'ne sınır olan Balıkesir'in Gönen İlçesi'ne bağlı Karasukabaklar Köyü'ndeki orman ve makilik alanda devam eden yangın, büyük oranda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının gün boyu süreceği bildirildi.

Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk, son tespitlere göre alevlerin 10 hektarı orman, 70 hektarı da maki ve çalılık olmak üzere toplam 80 hektarlık alana zarar verdiğini söyledi. - Çanakkale/ Yenice

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yenice'de 80 Hektar Orman ve Maki Küle Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement