Yerel Seçimler Öne Alınıyor - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçimler Öne Alınıyor

Yerel Seçimler Öne Alınıyor

TBMM Genel Kurulu'nda, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

09.10.2012 23:42

TBMM Genel Kurulu'nda, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Teklifin 1. Maddesi üzerinde BDP Grubu adına söz alan Adana Milletvekili Murat Bozlak, anayasa değişiklik teklifinin bir amacının da AK Parti'nin BDP'nin elindeki belediyeleri almak olduğunu iddia etti. Bozlak, şu anda 36'sı belediye başkanı, 8 bin BDP'li yerel yöneticinin cezaevinde olduğunu ileri sürdü.

Ülkenin pek çok sorunu varken yerel seçimlerin öne alınmasının doğru olmadığını ifade eden Bozlak, "O halde hodri meydan diyoruz, halkımız size ilk seçimde dersi verecektir" dedi.

MHP Grubu adına Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz söz aldı. Korkmaz, yerel seçimlerin öne alınmasının nedeninin kış mevsiminin zorlukları olduğunu belirterek, propaganda sürecinin daha makul bir mevsimde yaşanmasının daha uygun olacağını söyledi.

Korkmaz, Türkiye'nin ilk kez erken seçim yapmadığına dikkati çekerek, erken yerel seçim örneklerinin de bulunduğunu belirtti. AK Parti'li belediyelerin kredilerini tükettiklerini öne süren Korkmaz, "Bugün güç sizde, hükümet sizde. Ama zulümle abat olunmayacağını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

CHP Grubu adına söz alan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da anayasa değişiklik teklifinin gerekçesinde dile getirilen çetin kış şartlarının inandırıcı olmadığını, Türkiye'nin Sibirya gibi görülemeyeceğini ifade etti. Bayraktutan, geçmişteki çok sayıda yerel seçimin kış aylarında yapıldığını, erken genel seçimin anlaşılabilir olduğunu, ancak erken yerel seçimi anlamanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Bayraktutan, öne sürülen gerekçelerin inandırıcı olmamasına karşın CHP olarak seçimden kaçmamak için değişikliğe muhalefet etmediklerini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, madde üzerinde milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı. Adıyaman'a su getirdiklerini ve Adıyaman'la ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Eroğlu, Malatya için de büyük yatırımlar yaptıklarını ve bu yatırımların sulama sistemleri başta olmak üzere devam ettiğini bildirdi. Bakan Eroğlu, Iğdır'ın imar sorunlarının da incelendiğini ve bu problemlerin giderilmesi için çalışma yapıldığını ifade etti.

Madde üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasından sonra, anayasa değişikliği teklifinin birinci maddesinin gizli oylamasına geçildi.

Muhabir: Ali Eyvaz

Yayıncı: İbrahim Uyar - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Seçimler Öne Alınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement