Yeşilay'dan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Silah Çelenkli Protesto - Son Dakika
Güncel

Yeşilay'dan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Silah Çelenkli Protesto

Yeşilay\'dan Antalya Büyükşehir Belediyesi\'ne Silah Çelenkli Protesto

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin tanıtım desteği verdiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Almanların hasat bayramı 'Oktoberfest'i protesto için belediye önüne siyah çelenk bıraktı.

23.09.2011 14:06

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin tanıtım desteği verdiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Almanların hasat bayramı 'Oktoberfest'i protesto için belediye önüne siyah çelenk bıraktı.

Büyükşehir Belediyesi önünde bir açıklama yapan Yeşilay Cemiyeti Başkanı Muharrem Balcı, ilk yıldan bu yana ölümlere, kavgalara ve türlü çirkinliklere neden olduğunu savunduğu 'bira festivali'nin tüm uyarılara rağmen Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın yoğun desteğiyle sürdüğünü söyledi. Antalya'da düzenlenen Oktoberfest kutlamalarında biranın çok düşük fiyatlara satılarak bira tüketiminin teşvik edildiğini ve başka ülke kültürlerinin dayatıldığını öne süren Balcı, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen festivalin her yılında bir ölüm vakasının yaşandığını söyledi.

Bugün başlayacak festivalde can kayıpları yaşanmamasını temenni ettiklerini, fakat alkolle uyuşturulmuş beyinlerin ne tür taşkınlıklara neden olacağını kimsenin bilemeyeceğini savunan Muharrem Balcı, şunları söyledi:

"Düzenlenen bu festivali bir turistik etkinlik olarak lanse etmenin bir mantığı yoktur. Çünkü ülkemizi ziyaret eden turistler kendi kültürlerini değil, bu toprakların ve coğrafyanın kültürünü görmeye, havasından, suyundan, denizinden, kumundan yararlanmaya geliyor. Dolayısıyla onların kültürlerinde yer alan 'Hasat Bayramı'nı Antalya'ya taşımak turizm açısından bir anlam ifade etmez. Tüm Avrupa ülkeleri toplum sağlığını tehdit eden alkol kullanımını azaltmaya çalışırken, ülkemizde bunu teşvik eden festivalini amacı nedir?"

Aynı zamanda festivalin duyuru afişlerinde '+18' ibaresi bulunduğunu ve böylece Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın organizasyonun tehlikeli olabileceğini kendisinin de teyit etmiş olduğunu savunan Cemiyet Başkanı Muharrem Balcı, "Alkol kullanmayı çağdaşlık göstergesi ve herkesin kendi tercihi gibi sunarak olağanlaştırmaya çalışmak, bütün halka ve özellikle tertemiz zihinlere sahip gençliğe düşmanlıktır" dedi.

'DESTEĞİ SONA ERDİRİN' ÇAğrıSI

Belediyelerin asli görevinin vatandaşlarını spora, müziğe ve sanata yönlendirmek olduğunu kaydeden Başkan Balcı, çağdaşlığın da ancak bu sayede sağlanabileceğini belirterek, Antalya'da bugün başlayacak festivale Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğinin sona erdirilmesini talep etti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin açıklamasının ardından bir vatandaş, Antalya'da düzenlenen festivalin son derece düzeyli bir etkinlik olduğunu belirterek, itirazda bulundu. Polemiğe girmek istemediğini belirten Cemiyet yönetimi itiraza cevap vermezken, açıklama Büyükşehir Belediyesi'ne siyah çelenk bırakılmasıyla sona erdi. Daha sonra Yeşilay yönetimi, cemiyet yayınlarından 'Alkol Esareti ve Sağlık Sorunları' adlı kitabı Başkan Akaydın'a verilmesi için Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen'e teslim etti.

İSTİSMAR EDİLİYOR

Kepez Sanayici ve İşadamları Derneği (KEPSİAD) üyesi işadamlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Oktoberfest'in Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bir etkinlik olmadığını, sadece destek verdiklerini söyledi. Başkan Akaydın, "Oktoberfest etkinliği radikal, dinci insan, gruplar ve basın tarafından istismar ediliyor" dedi.

Kendisinin etkinliğin açılışında yer almasında hiçbir beis bulunmadığını ve katıldığı etkinliklerde o gelenek neyi gerekiyorsa onu yaptığını kaydeden Başkan Akaydın, geçen yılki kutlamalar sırasında bando eşliğinde kızlarla dans etmesinin erotik bulunduğunu söyledi. Başkan Akaydın, "O kızlar neredeyse torunum yaşında. Bunu da erotik buldukları için şikayet ettiler" dedi.

BAŞKAN AÇILIŞA GİTMİYOR

Başkan Akaydın, bu yılki kutlamaların cuma namazıyla çakıştığı için eleştirildiğini belirterek, "Bu ülkede bir sürü etkinlik cuma namazıyla çakışıyor" dedi. Bu yıl kutlamaların açılışına katılmayacağını söyleyen Akaydın, "Suistimal ettikleri için, onları utandırmak için gitmiyorum" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeşilay'dan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Silah Çelenkli Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement