Yeşilay'dan Sigarada 'Düz Paket' Uygulamasına Destek - Son Dakika
Güncel

Yeşilay'dan Sigarada 'Düz Paket' Uygulamasına Destek

Yeşilay\'dan Sigarada \'Düz Paket\' Uygulamasına Destek

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, sigarada "düz paket" uygulamasına geçen Avustralya hükümetini tebrik ettiğini belirterek, uygulamanın Türkiye'de de başlaması için en kısa sürede yeni düzenlemelerin yapılmasını istedi.

15.08.2012 17:50

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, sigarada "düz paket" uygulamasına geçen Avustralya hükümetini tebrik ettiğini belirterek, uygulamanın Türkiye'de de başlaması için en kısa sürede yeni düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Avustralya'da sigara paketlerinin üzerinde marka isim ve sembollerinin yasaklanmasıyla ilgili "Türkiye'nin sigara ile mücadelede bugüne kadar attığı adımlar uluslararası çevrelerce olumlu karşılandı. Türkiye bu uygulamayı benimserse, bu uygulama çevre ülkelere de hızla yayılabilir" diye konuştu.

Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avustralya hükümetinin, tütün ürünlerinin renkli ve reklam gücü yüksek paketler yerine tek renk ve tercihen kara paketlerde satılmasına ilişkin kararını hatırlattı.

Sigara üreticilerinin "düz paket" uygulamasına yaptığı itirazın Avustralya Yüksek Mahkemesince reddedildiği bilgisini veren Balcı, kararla sigara paketlerinde büyük sağlık uyarılarının önünün açılacağını vurguladı.

Balcı, "Sigara üreticileri, her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olmalarından insanlığa karşı suç işlemektedirler. Düz paket uygulamasına geçen Avustralya hükümetini tebrik ediyor, ülkemizde de bu konuda en kısa süre içerisinde yeni düzenlemelerin yapılmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Finlandiya ve Avustralya'nın 2020 yılında sigara satışını yasaklamaya hazırlandıklarını kaydeden Balcı, açıklamasında, "Bu devletler, kendi vatandaşlarının sağlığını ve yaşam haklarını düşünmektedir. Bu konuda Türkiye'nin yine öncü bir ülke olmasını ümit ediyorum. Türkiye'nin sigara ile mücadelede bugüne kadar attığı adımlar uluslararası çevrelerce olumlu karşılandı. Türkiye'nin benimsemesi halinde bu uygulama çevre ülkelere de hızla yayılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Balcı, Singapur'da düzenlenen Dünya Tütün ve Sağlık Kongresi'nde Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da düz paket uygulamasını desteklediğini sözlerine ekledi.

Muhabir: İzzet Taşkıran

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeşilay'dan Sigarada 'Düz Paket' Uygulamasına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement