YGS Türkiye Birincisi Osmaniye'den - Son Dakika
Güncel

YGS Türkiye Birincisi Osmaniye'den

YGS Türkiye Birincisi Osmaniye\'den

Osmaniye TOBB Fen Lisesi Öğrencisi Sümeyye Nur Satin, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

20.04.2012 12:51  Güncelleme: 17:58

Osmaniye TOBB Fen Lisesi Öğrencisi Sümeyye Nur Satin, 160 sorunun tamamına doğru cevap verip 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Satin'i ilk tebrik eden, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah oldu.

Türkiye birincisi olduğunu öğrenen Sümeyye Nur Satin; babası Celal, annesi Vahide, kardeşleri 12 yaşındaki Ali Talip ve 4 yaşındaki Elif Refia ile birlikte Vali Cerrah'ı makamında ziyaret etti. Öğrenciyi tebrik eden Cerrah, Satin'e yarım altın ve saat hediye etti. Cerrah, öğrenciden ikinci basamak sınavında da aynı başarıyı beklediğini söyledi.

Başarısını okuldaki öğretmenlerine ve dershanesine borçlu olduğunu ifade eden Sümeyye Nur Satin, "Açıkçası bir iki sorudan şüphem vardı. Bunun için tam puan alacağımı bilmiyordum. Sonuçları evde öğrendim ve çok büyük bir sürpriz yaşadım. Bu başarıda bana büyük destek veren öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum. Başarımı düzenli ve programlı çalışmama borçluyum. İnşallah ikinci basamak sınavında da aynı başarıyı yakalamaya çalışacağım" dedi. Satin, doktor olmak istediğini sözlerine ekledi.

Anne ve babası da kızlarıyla gurur duyduklarını ve ikinci basamak sınavında da başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

Sümeyye Nur Satin'in başarısının Osmaniye'de eğitime yapılan yatırımların meyveleri olduğunu belirten Vali Cerrah ise, eğitim yatırımlarına büyük destek veren işadamları ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel YGS Türkiye Birincisi Osmaniye'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement