"Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi" Gala Davetine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

"Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi" Gala Davetine Yoğun İlgi

"Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi" Gala Davetine Yoğun İlgi

"Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi" için 2 Nisan günü ünlü modacı Yıldırım Mayruk ve Pera Mezat Müzayedecilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gacıroğlu'nun ev sahipliğinde özel bir davet verdi.

04.04.2015 09:24  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk modasının ünlü ismi Yıldırım Mayruk'un antika ev eşyalarının ve koleksiyonlarının yer aldığı Pera Mezat Müzayedecilik tarafından 11 Nisan, Cumartesi günü Dedeman Otel İstanbul'da gerçekleştirilecek "Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi" için düzenlenen, satışa çıkan ürünler sergilendiği gala davetine aralarında Alev-Yaman Törüner, Ebru Sanver, Arzu-Mehmet Kunt, Buket Taşdelen, Erkan Özarman, Ferhunde Verdi, Gül-Kosta Şonef, Günsel Ülkü, Günay Museyeva, Hanife-Linda Kuyumcuyan, Ertekin Dinçay, Meral-Vural İkizler gibi cemiyet hayatından pek çok ünlü isim katıldı.

Gecede müzayedenin öne çıkan eserleri arasında yer alan Osmanlı saray ressamı Fausto Zonaro'nun Dervişler tablosu, Osmanlı Türk ressamı Tekezade Sait Efendi'nin iki adet yağlı boya tablosu, oryantalist birçok tablo ve objenin yanı sıra, Fenerbahçe kulübüne özel her birinden bir adet üretilmiş 66 parçalık özel koleksiyon ve Yıldırım Mayruk'un evindeki salonun bir bölümünün dekore edildiği alan davetliler tarafından yoğun ilgi gördü.

1960'larda başladığı profesyonel meslek hayatı boyunca ilham aldığı eserleri toplamaya özen gösteren Yıldırım Mayruk, müzayede ile ilgili "Genellikle sevdiğim parçaları aldım, tarihi değerinden ziyade bende bulunmasını istediğim, sevdiğim parçaları topladım. Hemen hepsini de özenle kullandım ama şimdi bir hayat değişikliği yapmayı düşünüyorum ve bu eşyaların bir köşede durmasından yana değil, kullanılmasından yanayım. Ben aldığım zaman da onların yaşanmışlıkları vardı. Ben mutlulukla kullandım, dilerim alanlar da refah içinde, mutlulukla kullanırlar" dedi.

Sofra takımlarından karaf takımına, mobilyadan şamdanlara, tablolardan eski Türk işi örtülere toplam 528 lot eserin satışa sunulacağı müzayede ile ilgili Pera Mezat Müzayedecilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gacıroğlu yaptığı açıklamada "Türk modasının duayenlerinden Yıldırım Mayruk'un dünden bugüne uzanan bir zaman tüneli niteliği taşıyan birbirinden değerli eşyalarını ve koleksiyonlarını sanatseverlerle buluşturacak olmaktan çok büyük gurur duyuyoruz. Özel bir davet ile müzayedenin sergilenmesine başladık. Bu geceye özel ürünlerin serileme alanına Yıldırım Mayruk'un evinin salonunun bir bölümünü burada canlandırdık. Davetlilerden gördüğü ilgi bizi çok mutlu etti. Koleksiyonerler, 11 Nisan'da müzayedede satışa çıkan tüm ürünleri 3-10 Nisan 2015 tarihine kadar Dedeman Otel İstanbul Pınar Salonu'nda görebilir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi' Gala Davetine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement