Yılın Belediye Başkanı; Alinur Aktaş! - Son Dakika
Güncel

Yılın Belediye Başkanı; Alinur Aktaş!

Yılın Belediye Başkanı; Alinur Aktaş!

Sosyal Belediyecilik dalında daha önce Yılın Belediye Başkanı seçilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a bir ödül daha geldi.

11.05.2012 10:12  Güncelleme: 14:48

Başkan Aktaş; Kent Müzesi Projesi ile Yılın Belediye Başkanı ödülüne layık görüldü.

Türkiye genelinde yerel yönetimler alanında etkin yayın yapan Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri, İstanbul Kadir Has Üniversitesi'nde sahiplerini buldu. Bu yıl dördüncüsü organize edilen yerel yönetim ödüllerinde 2011 yılının en başarılı vali ve belediye başkanları ödüllendirildi. Türkiye'nin her yerinden valilerin, belediye başkanlarının kendi kentleri için hayata geçirdikleri projeler, uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. 9 kategori ve 6 kulvarda yarışan projeleri titizlikle değerlendiren jüri üyeleri, zorlu elemelerden sonra 54 başvurudan 26´sını ödüle layık gördü.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2005 yılında çalışmalarına başlanan ve 10 Ocak 2009 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılışı yapılan İnegöl Kent Müzesi projesiyle Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması kategorisinde 'Yılın İlçe Belediye Başkanı' Ödülü'nü aldı.

Ödülünü Özel Kalem Dergisi Seçici Kurul Üyesi, Yerel Gündem 21 Ulusal Koordinatörü Fadıl Emre Alp'in elinden alan Başkan Aktaş, derginin imtiyaz sahibi Erengül Bilenser'e de Kent Müzesi maketini hediye etti.

TÜRKİYE'NİN İLK İLÇE ÖDÜLLÜ KENT MÜZESİ

Projenin İnegöl'ün tarihine ait 2000'den fazla yaşam eşyası, obje ve materyali, 15000'e yakın belge ve fotoğrafı ile ışık tuttuğu ve ilçenin tarihi hafızasına bellek oluşturduğu belirtildi. Yayıncılık hayatında beşinci yılını dolduran dergi yöneticilerini kutlayan ve layık gördükleri ödül nedeniyle teşekkür eden Başkan Aktaş, İnegöl Kent Müzesi projesi ile geçmiş ve bugün arasında köprü kurup İnegöl'ü gelecek nesillere aktardıklarını söyledi. Kent Müzesi projesi için çok büyük uğraşlar verildiğini aktaran Başkan Aktaş; "Bu projenin arkasında bütün İnegöl'ün emeği var. 3 yıllık büyük bir çalışma var. Bu çalışmaların sonunda ortaya çıkmış Türkiye'nin İlk İlçe Kent Müzesi var. Şehrimiz için çok güzel bir kazanım oldu. Buradaki herkesi İnegöl Kent Müzemize davet ediyorum" dedi.

PROJELER SEÇKİN JÜRİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLDİ

Jüri başkanlığını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cevat Geray'ın yaptığı yarışmanın değerlendirme kurulu üyeleri Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Bilenser, AB Katılımcı Stratejik Planlama Projesi Ekip Lideri Sadun Emrealp, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Eski Dekanı Prof.Dr. Zekai Görgülü, Dünya İnsan Yerleşimleri Derneği EKISTICKS Başkanı Prof.Dr. Ruşen Keleş, AREL Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mete Tapan ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Handan Türkoğlu'dan oluştu.

TÖRENİN SÜRPRİZİ; BAŞKANLAR KOROSU

Törende katılımcılara bir de sürpriz yaşatıldı. Sunuculuğunu televizyoncu Ayşenur Yazıcı'nın yaptığı ödül töreninin sonunda; ödül alan valiler ile belediye başkanlarından oluşan ve 6 eserin seslendirildiği özel bir koro sahne aldı. Valiler, belediye başkanları, milletvekilleri, bürokratlar, akademisyenler ve basın mensuplarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 400 davetlinin katıldığı gecede sahne alan koroyu Sanatçı İnci Çayırlı yönetti.

TÖRENİN TEK STANDI İNEGÖL BELEDİYESİ OLDU

Ödül töreni öncesinde düzenlenen kokteyl esnasında 26 belediye arasında stand açan tek belediye İnegöl Belediyesi oldu. Birçok proje ile ilklere imza atan İnegöl Belediyesi tören esnasındaki bu uygulması ile de farklı bir bakış açısı ortaya koydu. İnegöl ve Kent Müzesi ile alakalı tanıtım broşürleri, CD'leri ve İnegöl Ayçekirdeğinin dağıtıldığı standa ilgi büyük oldu.

BURSA'DAN 3 BELEDİYE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanında Bursa'dan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe kişiselleştirilmiş seyahat kart yönetim sistemi projesiyle E-Belediyecik dalında ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de Evde Bakım Birimi Projesi ile Sosyal Sorumluluk dalında ödüle layık görülen belediye başkanları arasında yer aldı. Ödüle layık görülen diğer vali ve belediye başkanları şu şekilde;

Afet Yönetimi kategorisinde Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen. Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım kategorisinde Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kent İçi Ulaşım kategorisinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki. Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması kategorisinde Çorum Valisi Nurullah Çakır, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım. Çevre Koruma kategorisinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi.

Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri kategorisinde Çorum Valisi Nurullah Çakır, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl. Sosyal Sorumluluk Kategorisinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ve Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanı Ercan Özel (Özelkalem Dergisi Özel Ödülü). Katılımcı yönetim kategorisinde Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz. E-Belediyecilik kategorisinde Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yılın Belediye Başkanı; Alinur Aktaş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement