Yılmaz Tunç Muhtar Derneklerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Yılmaz Tunç Muhtar Derneklerini Ziyaret Etti

Yılmaz Tunç Muhtar Derneklerini Ziyaret Etti

Milletvekili Tunç; ziyaretinde muhtarlardan gelen sorulara cevap vererek, çalışmalar hakkında da muhtarları bilgilendirdi.

12.02.2013 08:56  Güncelleme: 09:09

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyon Sözcüsü Yılmaz Tunç, beraberinde İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Regaip Bayraktar, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, İl Genel Meclisi Üyeleri Sefai Dikyurt, Kenan Dursun ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte Bartın'da faaliyet gösteren muhtar derneklerini ziyaret ederek, muhtarlarla sohbet etti.

Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesini ziyaret

Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi'nde dernek başkanı Hayati Er ve muhtarlar tarafından karşılanan Milletvekili Tunç; ziyaretinde muhtarlardan gelen sorulara cevap vererek, çalışmalar hakkında da muhtarları bilgilendirdi.

Dernekte muhtarlarla yaptığı sohbette, Köydes projesi ile köylerde önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Tunç, 2013 yılında da Köydes projesi kapsamında köylerin yol ve içme suyu sorunlarındaki eksiklikleri gidermenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi. Bartın'da 262 köyün bulunduğunu belirten Milletvekili Tunç, "Köydes Projesi için köylerimize 2005-2012 yılları arasında 1000'i aşkın proje için toplam 80.000.000 TL. tahsis ettik. Suyu olmayan, yolu olmayan köyümüz kalmasın diye çalıştık, Köylerimize 1100 kilometresi asfalt olmak üzere 2100 kilometre yol yaptık, 60 km. peton parke yol çalışması gerçekleştirdik. 320 Ünitede içme suyu projesi gerçekleştirdik. AK Parti iktidarında köylerimizi yaşanılabilir hale getirdik, bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Bartın Muhtarlar Derneği Ziyareti

Milletvekili Yılmaz Tunç Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi'ni ziyaretinin ardından Bartın Muhtarlar Derneği de ziyaret ederek, Dernek başkanı Reşat Günay ve dernek üyesi muhtarlarla sohbet etti.

Milletvekili Yılmaz Tunç, dernek lokalinde yaptığı konuşmada; AK Parti'nin 11 yıllık iktidarında Türkiye'nin her alanda geliştiğini belirterek, hedeflerimizin henüz yarısındayız, diğer yarısını da önümüzdeki 10 yılda gerçekleştirerek ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın ilk 10 büyük ülkesi haline getireceğiz dedi. Milletvekili Tunç, Bartın'da da şu anda devam eden hükümet yatırımlarının 1,2 milyar lira olduğunu belirterek, Üniversite Kampüs inşaatının ihalesinin 23 ocakta yapıldığını ve sözleşme yapılmasının ardından inşaatların başlayacağını söyledi. 400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesinin proje ihalesinin yapıldığını, 120 dönümlük alanın hastane yeri olarak tahsis edildiğini belirten Milletvekili Tunç, imar çalışmalarının ardından TOKİ tarafından ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Adalet Sarayının da yatırım programında olduğunu belirten Milletvekili Tunç, yerle ilgili seçimin ardından ihalenin yapılacağını söyledi. Amasra tünelinde kazı çalışmalarının tamamlandığını belirten Milletvekili Tunç, bağlantı yolları ve viyadük çalışmalarının ardından bu yıl içerisinde ulaşıma açılacağını söyledi. Kurucaşile yolunda üç adet tünelin inşaatına başlandığını diğer iki tünelinde inşaatına bu yıl içerisinde başlanarak 11 kilometre gidiş geliş olarak 22 kilometre tünel inşa edileceğini belirten Milletvekili Tunç, Kozcağız- Kumluca yolunun yapım ihalesinin 31 aralık itibariyle yapıldığını inşaatına başlanacağını söyledi. Arıt yolunda ve Kozcağız-Perşembe yolunda çalışmaların devam edeceğini belirten Milletvekili Tunç, Organize Sanayi Bölgesi Arıtma tesislerinin inşaatının bu yıl içerisinde tamamlanacağını, OSB köprüsünün yapımının tamamlandığını, OSB genişleme alanında taşkın koruma çalışmalarının ihalesinin yapıldığını söyledi. Bartın Gençlik Merkezi İnşaatına başladıklarını belirten Milletvekili Tunç, Yüzme Havuzunun da yatırım programına alındığını, İlçelerde ve beldelerde kapalı spor salonlarının inşa edildiğini söyledi.

Her iki dernekte Dernek Başkanları ve Dernek üyesi muhtarlar tarafından ilgiyle karşılanan Milletvekili Tunç'a Muhtarlar, çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirttiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yılmaz Tunç Muhtar Derneklerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement