Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan, Türkiye'de yazılım sektöründe faaliyet gösteren ve yerli yazılımın öncüsü CPM Yazılım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut: "2017 yılının son günlerinde yaşanan dijital ambargo sonrası yabancı yazılımlara duyulan güvende ciddi bir düşüş yaşandığını gördük. Kullanıcılarda veri kaybı endişesinin artmasına bağlı olarak yerli yazılıma geçiş süreci başlattıklarını söylemek mümkün" dedi.
Türkiye'de yapılan araştırmalara göre yönetime geçen 2. kuşak genç yöneticilerin yüzde 83'ünün yazılımı öncelik olarak gördüğü gözlemlendi. 2. kuşak yöneticilerin %91'i; yakın geçmişte başlayan millileşme hareketi ile birlikte yerli yazılım kullandıkları için güvenlik endişesi taşımıyor. Ülkemizde gerek kamu kurumları gerek özel sektörün bazı kesimleri yabancı yazılım kullanmaya devam ederken, 2. kuşak yöneticilerin yerli yazılıma olan güveni gün geçtikçe artıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut; "Araştırma sonuçlarına göre sektör olarak ele aldığımızda lokal kullanımlarda yerli yazılım kullanıcılarının yüzdesel olarak fazla olduğunu gördük. Bu şu demek; Türkiye'de mobilya sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin yüzde 57'si yerli yazılım kullanırken, tekstil sektöründe bu oran yüzde 52. Dijital ambargolar sonrasında yaşanılan güvenlik endişeleri kamu kurumlarının da yerli yazılıma geçiş sürecini hızlandırdığını gördük." dedi.
"2018 yılının ilk çeyreğinde yabancı yazılıma güven azaldı"
Yazılım kullanmaya başlayan kobilerin geçtiğimiz yıla oranla yüzde 3 arttığını belirten Palamut; "Kobiler artık daha rekabetçi olmak için yazılımın önemini kavramış durumda. Geçtiğimiz yıla göre kullanım artarken oran yüzde 20'lere çıktı. Her ne kadar bu oranlar düşük de olsa bir atılım süreci yaşandığını görmek bizleri mutlu ediyor. Biz de CPM Yazılım olarak bu noktada elimizi taşın altına koyarak bu oranın daha da yükselmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.
Yabancı yazılımlara güvenin 2018 yılının ilk çeyreğinde azaldığını da vurgulayan Palamut; "2017 yılının son günlerinde yaşanan dijital ambargo sonrası yabancı yazılımlara duyulan güvende ciddi bir düşüş yaşandığını gördük. Burada kullanıcılarda veri kaybı endişesinin artmasına bağlı olarak yerli yazılıma geçiş süreci başlattıklarını söylemek mümkün. Bugün gelişen ve dünya üzerindeki önemli konularda söz sahibi haline gelen bir Türkiye var. Her alanda gücümüzü ispat edebilecek konumdayız. Yerli yazılımcılar olarak yabancı yazılım kullanan ve yerli yazılıma geçmek isteyen şirketlere var gücümüzle destek vermeye hazırız" dedi.
Son Dakika › Güncel › Yönetime Geçen 2. Kuşak, Yazılıma Yatırım Yapmaktan Çekinmiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?