Yozgat İnşaat İşçisi Kılıç, Hayali Olan Elektriğini Üretmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Yozgat İnşaat İşçisi Kılıç, Hayali Olan Elektriğini Üretmeye Başladı

Yozgat İnşaat İşçisi Kılıç, Hayali Olan Elektriğini Üretmeye Başladı

İnşaat işçisi Kılıç, hayali olan elektriğini üretmeye başladıYOZGAT'ın Sorgun ilçesinde oturan ilkokul mezunu 4 çocuk babası 41 yaşındaki Halil Kılıç, 3 yıldır üzerinde çalıştığı elektrik üretim makinasını faaliyete geçirerek, yıllardır hayalini kurduğu kendi elektriğini üretmeye başladı.

16.09.2016 14:48

İnşaat işçisi Kılıç, hayali olan elektriğini üretmeye başladı

YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde oturan ilkokul mezunu 4 çocuk babası 41 yaşındaki Halil Kılıç, 3 yıldır üzerinde çalıştığı elektrik üretim makinasını faaliyete geçirerek, yıllardır hayalini kurduğu kendi elektriğini üretmeye başladı. 3 yıldır boş zamanlarını evinin bitişiğinde bulunan tandırlıkta geçirdiğini belirten Kılıç, burada asenkron motor, neodyum mıknatıslar, sargı bobinleri, elektrik güçlendiricisi controller, rolant gibi malzemelerden oluşan bir makine ortaya çıkarıp, elektrik tüketiminin yüzde 80'ini karşıladığını söyledi.

20 yıldır inşaat işçisi olduğunu belirten işçi Halil Kılıç, çocukluktan bu yana elektrik işlerine büyük bir ilgisi olduğunu belirterek, "Çocukluktan beri elektriğe büyük bir ilgim vardı. Sonra deneyler yaparak buralara geldim. İlk deneyimim, asenkron motorlarından alternatör yapmaya uğraştım ve iki senede başardım. Çok düşük devirle alternatörler yapıyorum. Çokta verimli, hatta 0,75 bir dinamoyla 7,5 kw elektrik enerjisi ile 380 asansörü çalıştırdım. Kendi inşaatımın işlerinde kullandım. Şu anda tükettiğim elektriğin yüzde 80'ini üretimine başladığım elektrikle karşılıyorum. Yaptığım alternatörleri mühendisler gelip, verimliliğine bakıyorlar. Jjeneratörlere, rüzgar tribünleri için istiyorlar. Rüzgar tribünleri için bir ay içerisinde ürettiğim 10 alternatörü 700 TL'den satışını yaptım" dedi.

Kış aylarında odun ve kömür kullanmadan dedesinin isminin verdiği 'Fatih Elektrik Üretim Makinası' ile evinin ısınmasını da sağladığını kaydeden Kılıç, "Bu makinadan 7,5 kw elektrik elde ediyorum. Kalorifer kazanına taktığım özel bir rezistans ile kömür kullanmadan evimin ısınmasını sağlıyorum. Destek verildiği takdirde bir dağın tepesi dahil taşınabilir bir enerji kurabilirim"dedi.

İnşaat işçisi Halil Kılıç'ın oğlu Emir Kılıç ise bu süreçte babasına yaptığı çalışmalardan dolayı destek olduklarını, tek başına yapamayacağı işlerde kendisine yardım ettiğini söyledi. Emir Kılıç, ÇEDAŞ'ın elektriğini kullanmadan kendi elektriklerini kullanmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat İnşaat İşçisi Kılıç, Hayali Olan Elektriğini Üretmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement