Yozgat'ta Sel Suları, 10 Bin Dekar Ekili Alana Zarar Verdi - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Sel Suları, 10 Bin Dekar Ekili Alana Zarar Verdi

Yozgat\'ta Sel Suları, 10 Bin Dekar Ekili Alana Zarar Verdi

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent beldesinde yaklaşık 10 bin dekarlık ekili alan, selden zarar gördü.

03.05.2012 23:58

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent beldesinde yaklaşık 10 bin dekarlık ekili alan, selden zarar gördü.

Nisan ayının kurak geçmesi dolayısıyla yağmur duasına çıkan Boğazlıyanlılar, bugün şiddetli yağmurun etkisinde kaldı. Öğle saatlerinde başlayan yağmur ve dolu Ovakent beldesinde sele dönüşünce yaklaşık 10 bin dekar ekili alan sular altında kalırken, onlarca büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu. Sel sebebiyle Boğazlıyan-Ovakent yolu bir süre trafiğe kapandı.

Vahit Coşkun isimli çiftçi, selde 10 küçükbaş hayvanının sele kapılarak telef olduğunu belirterek, "Büyükbaş hayvanlarımı yemliyordum. Aniden başlayan yağmur suları sele dönüşünce 10 koyun ve kuzu sele kapılıp telef oldu" dedi.

Hasan Aydın isimli çiftçi de, 4 saat yağmur yağdığını belirterek, "Yolumuz ulaşıma kapandı, çiftçi zor durumda kaldı. Pancar ve ekinler anormal şekilde zarar gördü. Zarar tespitinin yapılmasını ve çiftçimizin tarım kredi ve ziraat bankasına olan borçlarını gözden geçirilmesini istiyoruz. Allah beterinden saklasın Ovakentli şuanda zor durumda" diye konuştu.

Ovakent Belde Belediye Başkanı Ethem Murat, 4 saate yakın yağmur yağdığını belirterek, "15 kilometre uzunluğunda 500 metre genişliğinde bir alan olmak üzere 10 bin dekarın üzerinde ekili alan zarar gördü. Yol kapalı olduğu için bide gidemedik 2 saattir bekledik" dedi. Yalçın Dönmez isimli çiftçi de kendisine ait 100 dekar ekili alanın sel suları altında kaldığını belirterek, "Sadece pancar ekmek için 35 bin lira harcamıştım. Şimdi ise bu alan tamamen sular altında kaldı" diye konuştu.

Mükremin Uzun isimli çiftçi ise, "kuraklıktan dolayı tarla suluyordum, bir anda yağmur yağdı. Şimdi kuraklıktan ziyade bol yağmurdan zarar gördük. Devletten yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ovakent beldesine gelerek incelemelerde bulunan Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, Ovakent'te bugün saat 13,30 gibi başlayan yağmur 17.00 gibi dindiğini belirterek, "Mevsim kurak geçiyordu. Çiftçide yoğun bir yağmur duası içerisine girmişti. Fakat fazla yağış olunca zarar verdi. Can kaybı yok ama mal kaybı oldu. Özellikle şeker pancarı ekili alanlar hasar gördü. Hasar tespit için çalışmalar başladı. Elektrik kesilmişti, yol kapanmıştı. Sevindirici olan can kaybının olmamasıdır" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Sel Suları, 10 Bin Dekar Ekili Alana Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement