Yunus Emre Enstitüsü ile Priştine Üniversitesi İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre Enstitüsü ile Priştine Üniversitesi İşbirliği Protokolü İmzaladı

Yunus Emre Enstitüsü ile Priştine Üniversitesi İşbirliği Protokolü İmzaladı

Yunus Emre Enstitüsü ve Priştine Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

20.01.2012 14:18

Yunus Emre Enstitüsü ve Priştine Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği protokolü, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan'ın da hazır bulunduğu törende Yunus Emre Priştine Kültür Merkezi müdürü Doç. Dr. İsmet Biner ve Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mujë Rugova tarafından imzaladı.

Türkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Morina ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naser Mrasori'nin de katıldığı imza töreninde Rektör Mujë Rugova, bu protokolün sadece Yunus Emre Enstitüsü ile Priştine Üniversitesi arasında işbirliğinin artırılması için değil aynı zamanda Kosova ve Türkiye arasında bağlantıların kuvvetlendirmesi için de yapıldığını söyledi. Bu işbirliğinin özellikle Türkoloji bölümü için dönüm noktası olacağını ifade eden Rektör Rugova, daha önce de benzer protokollerin imzalandığını fakat sadece kağıt üzerinde kaldığını, bunun ise kendilerini çok üzdüğünü dile getirdi.

Yunus Emre Enstitüsü ile yapılan bu protokolün diğer protokollerden farklı olduğunu; çünkü Enstitü bünyesindeki Türk Kültür Merkezleri ile daha protokol imzalanmadan işbirliği içerisinde faaliyetler yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Mujë Rugova, imzalanan protokol ile daha önemli faaliyetlerin düzenleneceğini ümit ettiğini dile getirdi. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan'ın törende hazır bulunmasının kendilerini çok mutlu ettiğini, Büyükelçiliğin Kosova'da kurulduğundan bu yana sürekli faaliyetlerde bulunduğunu, büyük adımlar attığını kaydetti.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan'ın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü İsmet Biner ise yaptığı konuşmada "Türkiye ve Kosova arasındaki ilişkileri kuvvetlendirecek olan bu protokolü imzalamaktan mutluluk duymaktayız. Başkanımız burada bulunup bu protokolü imzalamayı ya da Rektör Rugova'nın Ankara'da olmasını çok istedi; fakat iki tarafın da programlarının yoğun olması nedeniyle bu istekler gerçekleştirilemedi. Kosova ve Türkiye arasında çok iyi ilişkiler var. Biz de bu protokol ile bu iyi ilişkilerin devamı konusunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. İlk proje olarak Kosova'da faaliyette olan iki Türk Kültür Merkezi gibi Ankara ve İstanbul'da da Kosova Evleri'nin açılması planlanmakta olduğunun müjdesini vermek istiyorum. Ben de aynı zamanda Piriştine Üniversitesi Öğretim Üyesi olduğu için iki taraflı da mutluluk yaşıyorum. Rektörümüzün de bahsettiği gibi biz kendimizi önceden kanıtlayarak bu protokolü imzalıyoruz. Geçen aylar içerisinde Üniversite ile iş birliği içerisinde Mevlana haftası ve Mehmet Akif'i anma günleri düzenledik. Türkoloji bölümü mezunu 15 arkadaşı Türkiye'ye seminere gönderdik. Rektörümüzün bu ilişkilerin artırılması konusunda göstermiş olduğu ilgi ve arzusu için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ise böyle bir organizasyon içerisinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, yapılan bu protokolün iki ülke açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Yunus Emre Enstitüsü ve Priştine Üniversitelerin ortaklaşa büyük faaliyetlere imza atacaklarına inandığını, yapılacak organizasyonlarda iki kuruma da her zaman kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunus Emre Enstitüsü ile Priştine Üniversitesi İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement