Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Manisa'nın 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömen Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi, Yunusemre Belediyesi'nin evsel atıklarının arasına karışan endüstriyel atıkları nedeniyle zarar görme tehlikesiyle karşı karşıya.
Uzunburun tesisinde ayrıştırılması yapılan evsel atıkların geri dönüşümü ile Türkiye ekonomisine katkı sağlanırken, Yunusemre Belediyesi'nden gelen endüstriyel atıklar milyon liralık yatırım olan Uzunburun tesisindeki mekanik sistemlere zarar veriyor. Yapılan geri dönüşüm ile ekonomiye katkı sağlanırken, Yunusemre Belediyesi'nden gelen endüstriyel ve biyolojik atıklar tesisin mekanik sistemlerine verdiği zarar ile kamu zararı oluşmasına neden oluyor. Uzunburun tesisine gelen Yunusemre Belediyesi'nin katı atık aracı, ilçe belediyesinin yetkilileriyle birlikte kameralar önünde açılarak içindeki endüstriyel atıkların bulunduğu gözler önüne serilirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, mekanik sistemlerin zarar görmemesi ve kamu zararı oluşmaması için aracın boşaltılmasının uygun olmayacağını belirterek olası bir arızanın önüne geçti.
"ENDÜSTRİYEL ATIKLAR İÇİN ÇÖZÜM BULUNACAK"
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ertuğrul Yıldırım, "Biz her sabah tesise gelerek tesisin işleyişi günlük yapılan programı kontrol ettikten sonra ofisimize geçiyoruz. Bugün de ne yazık ki biz 10-15 gündür özellikle Yunusemre ilçesindeki sanayi sitelerinden ilçe belediyelerinin evsel atık taşımayla ilgili araçlarıyla endüstriyel atık tespit ediliyor. Araç atık dökümü yaparken buna engel olduk. Bu endüstriyel atıklar hem tesisimizin mekanik sistemine zarar verirken hem de Büyükşehir Belediye Meclisi'nden belli bir rakam karşılığında alınabilecek atıklar olduğu için kamu zararı oluşturmaktadır. Bu yüzden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve tesise atık getiren 5 ilçenin katılımı ile Çarşamba günü saat 10.00'da bir toplantı gerçekleştirerek bu atıkların evsel çöp konteynerlerine atılmaması için sanayi sitelerinin yöneticileri ile hızlı bir çözüm üretmemiz gerekecek. Bunun başlangıcını bugün yapacağız. Hemen toplantıyı ayarlayarak bu işi çözüme kavuşturacağız" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Yunusemre Belediyesinin Atıkları Kamu Zararı Oluşturuyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.