İçişleri Bakanlığı: Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı Geçici Olarak Görevden Uzaklaştırıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İçişleri Bakanlığı: Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı Geçici Olarak Görevden Uzaklaştırıldı

21.04.2026 13:43  Güncelleme: 14:55

İçişleri Bakanlığı, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı'nın 'rüşvet vermek' suçundan aldığı 5 yıl 3 ay 10 gün hapis cezası nedeniyle görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

(ANKARA) - İçişleri Bakanlığı, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı'nın "rüşvet vermek" suçundan aldığı 5 yıl 3 ay 10 gün hapis cezası nedeniyle geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yüreğir Belediye Başkanı Demirçalı hakkında 'rüşvet vermek' suçu nedeniyle yürütülen soruşturma sonucunda, Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 Nisan 2026 tarih ve E: 2024/17 sorgu sayılı kararı ile 5 yıl 3 ay 10 gün hapis cezası verilmesi üzerine, Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanlığı: Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı Geçici Olarak Görevden Uzaklaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement