Yürüyüşte Diyabetli Olduklarını Öğrendiler - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Yürüyüşte Diyabetli Olduklarını Öğrendiler

Yürüyüşte Diyabetli Olduklarını Öğrendiler
30.11.2010 10:19

Çınarlıdere'de Yapılan 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'ndeki' Taramada 18 Diyabet Hastası Tespit Edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Devlet Hastanesi birlikteliğinde 14–21 Kasım Diyabet Haftası nedeniyle Derince Çınarlıdere'de 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş öncesinde yapılan diyabet taramasında 18 kişide diyabet görüldü. Diyabet görülen vatandaşlar hastaneye yönlendirildi. Vatandaşlara uyarıda bulunan doktorlar, diyabetin belirtilerini anlatarak şeker kontrolü yaptırmalarını ve diyabet olup olmadıklarını kontrol ettirmelerini istedi.

YÜRÜYÜŞE 250 DİYABETLİ DE KATILDI

Çınarlıdere'nin temiz havalı ve huzurlu ortamında yapılan yürüyüşe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili Fikri Işık, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Op Dr. Şenol Ergüney, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Osman Poyraz ve yaklaşık bin vatandaş katıldı. Diyabet hastalığına dikkat çekmek için 250 diyabet hastası da yürüyüşte yer aldı. 7 kilometre boyunca yapılan yürüyüşün ardından çorba ve çay ikram edildi.

ŞEKER KONTROLÜ YAPILMALI

Dünyada 250 milyondan fazla insan diyabetle (şeker hastalığı) yaşıyor. 20 yıl sonra bu rakamın 400 milyona ulaşacağı belirtiliyor. Diyabet hastası olma en çok hareketsizlik ve sağlıksız beslenme ve aşırı kilo risk gruplarında görülüyor. Diyabetin belirtileri arasında ise sık idrara çıkma, kilo kaybı, halsizlik ve aşırı susama görülüyor. Diyabeti önlemek için ise hareket etme, dans etme, yüzme ve bisiklet kullanma gibi yöntemlere başvurmak gerekiyor. Uzmanlar herkesin şeker testi yaparak kendilerini kontrol etmeleri gerektiğini söylüyor.

DİYABETİ ÖNLEMEK İÇİN ÖNERİLER

• Yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmeli

• Bireye uygun vücut ağırlığı sağlanmalı ve sürdürülmeli

• Öğün atlanmamalı

• İnsülin ve/veya ilaç zamanlarına ve dozlarına dikkat edilmeli

• Önerilen fiziksel aktivitelere (bisiklet, yürüyüş, yüzme) özen gösterilmeli

• Sigaradan uzak durulmalı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yürüyüşte Diyabetli Olduklarını Öğrendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement