Zehirlenme: 5 Ölü - Son Dakika
Güncel

Zehirlenme: 5 Ölü

Zehirlenme: 5 Ölü

Aydınlatmada Kullanılan Piknik Tüpü Faciaya Yol Açtı

22.12.2010 16:58

AYDINLATMADA KULLANILAN PİKNİK TÜPÜ FACİAYA YOL AÇTI

Kastamonu'nun inebolu İlçesi'ne bağlı Yolüstü Köyü'ndeki bir evde 4'ü aynı aileden olmak üzere 5 kişi, aydınlatmak amacıyla kullanılan piknik tüpünden zehirlenerek yaşamlarını kaybettiler.

Korkunç olay, İnebolu'ya 10 kilometre mesafedeki Yolüstü Köyü'nde bugün saat 11.30 sıralarında ortaya çıktı. Evin perdeleri ile kapılarının açılmaması üzerine komşuların janadrmaya haber verdi. Muhtar, köy halkı ve jandarmanın kapı kilidini kıraka açtığı evde 5 kişinin cesediyle karşılaştı.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle 81 köyde elektrikleri kesilmişti. Ancak karların erimesine rağmen yıkılan elektrik direkleri ve kopan kablolar sonucu İnebolu'nun 29 köyüne 12 gündür elektrik verilemedi. Köy halkı da piknik tüpünün üzerine lüks lamba ekleyip, aydılatmada kullanmak durumunda kaldı. Yolüstü Köyü'nde Çelenlioğlu ailesi de aynı şekilde piknik tüpünü aydınlatmada kullandığı ortaya çıktı. Yolüstü Köyü'nde oturan emekli işçi Şevki Çelenlioğlu (50), eşi Mehalat Çelenlioğlu (45), çocukları 4 yaşındaki Beyza ve 6 yaşınaki Eren ile misafirliğe giden komşuları 50 yaşındaki Pakize Çendik'in piknik tüpünden zehirlenerek hayatlarını kaybettikleri ortaya çıktı.

Yolüstü Köyü'nde Şelenlioğlu ailesine ait evin perdeleri ile kapısının açılmaması üzerine komşuları durumu muhtara haber verdi. Köy muhtarı Yılmaz Kıvrak durumu İnebolu Jandarmasına haber verdi. Köye gelen jandarma ekipleri, muhtar Yılmaz ve vatandaşlarla birlikte evin kapısını açtıklarında korkunç manzara ile karşılaştı. Misafirliğe gelip, gece aynı salonda kalan Pakize Çendik kanepede, anne Melahat ile 2 çocuğu yer yatağında, eşi Şevki Şelenlioğlu da bir başka yer yatağında ölü olarak bulundu.

Köy halkı, 4'ü aynı aileden 5 kişinin aydınlatmak için kullanılan piknik tüpüne kurban gittiğini belirtirlerken, yetkilileri suçladılar. Olayı anlatan komşuları, "Gece aynı salonda uyumuşlar, sabah perde ve kapılar açılmayınca durumdan şüphelenip, önce muhtara, ardından jandarmaya haber verdik. Kapı açılınca korkunç manzara ile karşılaştık" dedi. İnebolu Cumhuriyet Savcılığı da olay yerinde inceleme yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zehirlenme: 5 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement