Zirve Yayınevi Davasının 63. Duruşması Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davasının 63. Duruşması Sona Erdi

Zirve Yayınevi Davasının 63. Duruşması Sona Erdi

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 63.duruşması sona erdi.

02.04.2013 18:54

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 63. duruşması sona erdi.

Duruşmada Malatya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Haydar Yeşil'in hardiskinde elde edilen ses kayıtları dinlenmeye başlandı. 31 Ocak 2007 tarihli İnönü Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerine ilişkin olarak jandarma istihbarat görevlisinin bir öğretim üyesi ile yaptığı görüşmenin içeriği dinletildi. Dinletilme sonrasında mahkeme başkanı Hayrettin Kısa, ses kaydındaki konuşan kişileri tanıyıp tanımadıklarını sanıklara sordu. Haydar Yeşil ses kaydındaki kişileri tanımadığını söylerken, sanık Ruhi Abat, "Üniversitede bir taş düşse benden bilinecek. Birisi PKK ile konuşsa onu a bana soracaksınız" diye tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Kısa ise, "Bilmiyorsanız, bilmiyorum, dersiniz" dedi.

Mahkemede dinletilen ikinci ses kaydının sanık ve tanık İlker Çınar'ın Aralık 2008'de tehdit edilmesi ile ilgili olarak adliyeye giriş ve çıkışına kadar yaptığı ses kaydı dinletildi. Mahkeme Başkanı Hayrettin Yeşil'in, "İlker Çınar'ın kendi kendine yaptığı ses kaydı senden neden çıktı?" sorusu üzerine sanık Haydar Yeşil, "İlker Çınar kendisi getirip verdi" dedi.

Duruşmada üçüncü olarak 16 Şubat 2007 tarihli sanık Ruhi Abat ile sanık ve tanık İlker Çınar arasında geçen telefon görüşmesi ses kaydı da dinletildi.

Avukat Halis Önal, "Dinletilen ses kaydını telefon görüşmesi olduğu açık. Ancak İlker Çınar, bunun dezenformasyon amaçlı hazırlandığını söylüyor. İlker Çınar anlatıyor, bizimkileri kuzu gibi dinliyor" dedi.

Duruşmada 16 Aralık 2006 tarihli dördünce ses kaydının sanık ve tanık İlker Çınar'ın Malatya'ya gelerek yaptığı görüşme esnasında kayıt altına alındığı belirtildi. Bu ses kaydı ile ilgili olarak sanık Haydar Yeşil, kayıtlardaki seslerin kime ait olduğunu söyleyerek, "İlker Çınar ile yaptığımız görüşmede getirdiği bilgi ve belgeleri izah ediyor" dedi.

Sanık Mehmet Ülger ise ses kaydı çözümünde İlker yazılacak yerlere "Ülger Abi" olarak yazıldığını söyleyerek, ses çözümüne itiraz etti. Duruşmada 16 Aralık 2006 tarihli 6. ses kaydında ise İlker Çınar'ın getirdiği belge ve bilgilerin öğrenilmeye çalışıldığı toplantıda yapıldığı belirtildi. Mahkeme duruşmayı yarına erteledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davasının 63. Duruşması Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement