Zonguldak - Kanserli Baba Çocuklarını Okutmak İçin Çay Ocağında Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Zonguldak - Kanserli Baba Çocuklarını Okutmak İçin Çay Ocağında Çalışıyor

Zonguldak - Kanserli Baba Çocuklarını Okutmak İçin Çay Ocağında Çalışıyor

Kanserli baba çocuklarını okutmak için çay ocağında çalışıyor Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde kanser tedavisi gören 60 yaşındaki Selahattin Bozkurt, lisede öğrenim gören 2 kızını okutmak için çay ocağında çalışıyor.

19.08.2015 19:49

Kanserli baba çocuklarını okutmak için çay ocağında çalışıyor

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde kanser tedavisi gören 60 yaşındaki Selahattin Bozkurt, lisede öğrenim gören 2 kızını okutmak için çay ocağında çalışıyor.

2 yıl önce özel maden ocağından emekliye ayrılan Selahattin Bozkurt, 1100 lira emekli maaşından 800 lira krediye kesilmesi nedeniyle maddi sıkıntı yaşamaya başladı. Geçen yıl yakalandığı mide kanseri nedeniyle midesi alınan ve kalın bağırsağında da kanser tespit edilen Bozkurt, emekli maaşının yetmemesi üzerine çay ocağında günde 40 lira yevmiye işe girdi. Biri özürlü, 3 çocuk babası Bozkurt, bir yandan haftada 4 gün kemoterapi tedavisi görürken diğer yandan kalan 3 gün de kendisini iyi hissettiği zaman çalışabiliyor. Selahattin Bozkurt, kemoterapi tedavisi gördüğü zamanlar çalışamadığını belirterek, "Diğer günler ise kendimi iyi toparlayabilirsem çalışıyorum. Bu yüzden ancak bir veya iki gün çalışabiliyorum. Doğuştan bedensel engelli oğluma baktığım için 800 lira bakım ücreti alıyorum. Ev kirası, elektrik, telefon, su parası ve oğlumun masrafları nedeniyle aldığım 300 lira emekli ve 800 lira engelli parası yetmiyor. İki kızım lise de öğrenim görüyor. Onların eksiklerini tamamlamak ve evin ihtiyaçlarını karşılamak için birkaç günde olsa çay ocağında çalışıyorum. Durumum iyi olmadığı için hayırseverlerden yardım bekliyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak - Kanserli Baba Çocuklarını Okutmak İçin Çay Ocağında Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement