Zonguldak'ta, 'Emeğe Saygı' Mitingi Yapılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Zonguldak'ta, 'Emeğe Saygı' Mitingi Yapılacak

Zonguldak\'ta, \'Emeğe Saygı\' Mitingi Yapılacak
25.01.2013 15:22

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) taşeron firmaların çalıştığı bölümlerde meydana gelen iş kazalarının ardından taşeronlaşmaya karşı 'Emeğe Saygı' mitingi yapılacak.

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) taşeron firmaların çalıştığı bölümlerde meydana gelen iş kazalarının ardından taşeronlaşmaya karşı 'Emeğe Saygı' mitingi yapılacak. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, pazar günkü mitinge halkı davet ederek madenciye sahip çıkılmasını istedi.

GMİS tarafından düzenlenecek miting için hazırlanan el ilanları, Genel Başkan Eyüp Alabaş ve sendika temsilcileri tarafından halka dağıtıldı. Alabaş üzerinde, 'Taşeron uygulamalarına son verilsin', 'Emeğe saygı', 'Yeter artık güzel ölmek istemiyoruz' yazılı el ilanlarını kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da halka dağıtarak mitinge davet etti. TTK'ya ait maden ocaklarında 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu faciasında 30, geçen 7 Ocak'taki metan gazı püskürmesinde de 8 taşeron firma işçisinin öldüğünü hatırlatan Alabaş, şöyle dedi:

"Artık bu kazalar bir iş cinayetine dönüştü. Bunda tüm ilgililerin sorumlu olduğunu söylüyoruz. Taşeron ölüm getiriyor. Madenci için insanca çalışacağımız şartlar, insanca yaşayacağımız bir ücret istiyoruz. Ucuz işgücüne, üretim zorlamasına, köle gibi çalşımaya hayır. Sigorta primlerinin ödenmesini, kıdem tazminatımızın verilmesini istiyoruz. İş güvencesi, gelecek güvencesi istiyoruz. İş güvenliği önlemlerinin alınmasını, eğitimlerin tekrarlanmasını istiyoruz. Sendika ve örgütlenme hakkı istiyoruz. İşte bunun için taşerona hayır diyoruz."

Alabaş, pazar günü saat 12.00'da Madenci Anıtı önünde taşeronlaşmaya karşı gerçekleştirecekleri 'Emeğe Saygı' mitingine tüm halkı davet ederek maden işçisine sahip çıkılmasını istedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta, 'Emeğe Saygı' Mitingi Yapılacak - Son Dakika


Advertisement