Zurna Eşliğinde Halaylı 1 Mayıs - Son Dakika
Son Dakika Logo

Zurna Eşliğinde Halaylı 1 Mayıs

Zurna Eşliğinde Halaylı 1 Mayıs
01.05.2014 14:55

Petrol-iş Sndikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Recep Sefer meydanda toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, Bugün işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü. Bugün işçi sınıfı, geleceğini ve taleplerini dile getirmek için meydandalar.

Petrol-iş Sndikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Recep Sefer meydanda toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, Bugün işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü. Bugün işçi sınıfı, geleceğini ve taleplerini dile getirmek için meydandalar. Hiçbir ayrım, gayrım yapmadan, ötekileştirmeden, birini iteklemeden herkesi kucaklayarak, yani paralel, çapraz demeden herkesi kucaklayan 1 Mayıs'dayız. Biz herkesi kucaklıyoruz. Yüreği insan sevgisi ile dolu, insanca yaşam için bir araya gelen insanlar, dünyanın 150 ülkesindeki milyonlarca insanla yürek yüreğe, biz kalp kalbeyiz, omuz omuzayız. 1 Mayıs nedeniyle herkesi canı gönülden kutluyoruz. Bize karşı çıkanlara biz de karşı çıkmaya devam edeceğiz dedi.

Bugünkü siyasal iktidarin sorunlarını unutturarak suni yapay gündemlerle oyaladığını belirten Sefer, Önümüze her seferinde kendi gündemini koyarak bizim sorunlarımızı bu meydanlarda dile getirmemizi engellemeye çalışıyorlar. Birilerine çelik-çomak vermiş olabilirsin, birileri çelik-çomak ile oynayabilir. Binlerce, milyonlarca insanı bugün sayıları 3.5 milyon olduğunu bildiğimiz ülkemizi bir taşeron Cumhuriyeti haline getirmek istendiğini ve bu taşeron işçilerin işlerini kaybetmemelerini istiyoruz diye konuştu.

Sendika yöneticilerinin yaptığı kısa konuşmalardan sonra Müzik öğretmeni Malik İnci'nin söylediği şarkılarla coşan topluluk, oyunlar oynayıp halaylar çekti. Davul zurna ekibinin gösterileri de kutlamaya renk kattı. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı kutlamalar olaysız olarak sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zurna Eşliğinde Halaylı 1 Mayıs - Son Dakika


Advertisement