1. Bestami Yazgan Şiir Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

1. Bestami Yazgan Şiir Yarışması Ödül Töreni

1. Bestami Yazgan Şiir Yarışması Ödül Töreni

Günümüzün önemli şair-yazarlarından Bestami Yazgan adına düzenlenen 1. Bestami Yazgan Şiir Yarışması’nın ödül töreni, İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferans Salonu’nda yapıldı.

16.05.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzün önemli şair-yazarlarından Bestami Yazgan adına düzenlenen 1. Bestami Yazgan Şiir Yarışması'nın ödül töreni, İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferans Salonu'nda yapıldı.

Ödül törenine Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çanakçı, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, şairler Bestami Yazgan ve Yusuf Dursun, Ahmet Efe, Okul Müdürü Hamdi Özakay, dereceye giren şiirlerin sahipleri, İhlas Koleji öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Yarışmayı düzenleyen Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi Müdürü Hamdi Özakay yaptığı açılış konuşmasında, aynı zamanda İhlas Koleji öğretmeni de olan Bestami Yazgan ile 11 senedir çalışma arkadaşlığı yaptıklarını söyledi. Yarışma için Türkiye'nin her bölgesinden akın akın şiirler geldiğini belirten Özakay, dereceye giren şiirleri seçerken epey zorlandıklarını söyledi.

"İHLAS EĞİTİM KURUMLARININ İLÇEMİZDE OLMASINDAN ÇOK MUTLUYUZ"

Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı da, böyle programları desteklediklerini, öğrencilerin estetik duyguları elde edebilmeleri için şiirle iç içe olmaları gerektiğini söyledi. Yarışmayı hazırlayanları tebrik eden Bakırcı, "Beylikdüzü ilçesi olarak çok şanslıyız. Çünkü sınırlarımız içinde İhlas Koleji'nin bir okulu mevcut. Akademik, sosyal ve kültürel açıdan sürekli başarılı olan bir kurumun Beylikdüzü'nde olmasından dolayı çok mutluyuz" dedi.

Öğrenciler tarafından okunan Bestami Yazgan şiirlerinin ardından Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol da bir konuşma yaptı. Demirkol, "Bu yarışmanın düzenlenmesi gerçekten çok önemli, yarışmayı düzenleyenleri tebrik ediyorum. Gençlerimizi milli ve manevi değerlerimizi korumak adına yönlendirmeli ve bunun için çalışmalıyız" diye konuştu.

Salonda bulunan öğrencilere bol bol okumayı nasihat eden Demirkol, "Özellikle sanata ve estetiğe önem verin. Bu konulardaki hünerleriniz sizi diğer akranlarınızdan bir adım öne çıkaracaktır" dedi.

Yapılan yarışmanın şiire karşı bir farkındalık ortaya çıkardığını ifade eden Demirkol, çalışmalarından dolayı İhlas Kolejine teşekkür etti.

"BESTAMİ YAZGAN'IN İNSANLIĞI, MERT VE DÜRÜSTLÜĞÜ, BİR DAVA ADAMI OLMASI HER ŞEYDEN ÖNCEDİR."

Bestami Yazgan'ın hayatını anlatan video gösteriminin ardından okulun Edebiyat Bölüm Başkanı İbrahim Cebeci, yarışma hakkında bilgi verirken Bestami Yazgan hakkındaki duygularını da paylaştı. Yarışmaya Türkiye'nin her yerinden yüzlerce eser arasından seçilen 284 şiirin katıldığını hatırlatan Cebeci, ön değerlendirme ile bu sayının 27'e düşürüldüğünü, ardından da ilk onun belirlendiğini söyledi. Bestami Yazgan'ın yüzyılımızın Yunus Emre'si olarak anılmasının tesadüfi olmadığını ifade eden Cebeci, "Kıymetli hocamın bana göre gelebileceği en yüksek nokta şiirlerinin Yunus Emre'nin şiirleri ile karıştırılmasıdır" dedi.

Bestami Yazgan'ı Türkiye'nin bir şair olarak tanıdığını ifade eden Cebeci, "Evet kendisi çok iyi bir şair ama insanlığı, mert ve dürüstlüğü, bir dava adamı olması her şeyden öncedir" dedi.

Konuşmaların ardından İhlas Koleji Edebiyat öğretmenlerinden Hayrettin Sağdıç da Bestami Yazgan şiirlerinin akademik açıdan değerlendirmesini yaptı.

"284 ÇOCUĞUN GÖNLÜNDE ŞAİR ATEŞİ YAKMAK ÇOK GÜZEL"

Hayattayken adına yarışma düzenlenen nadir isimlerden biri olan Bestami Yazgan da dinleyicilere hitaben yaptığı konuşmasında şiirlerle olmaktan duyduğu mutluluğu anlattı. Yarışmaya katılan 284 şiirin önemine dikkat çeken Yazgan, "Bu yarışma ile 284 çocuğun gönlünde şair ateşi yaktık. Dereceye giren çocuklarımız için de şairlik yolunu açtık" diyerek yarışmanın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Programın sonunda dereceye giren ilk beş şiir seslendirilirken, şiir sahiplerine de ödülleri verildi. Yarışmanın birincisi olan Rize Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Mahmut Tahir Yıldıran'ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı törende kendisi adına ödülünü öğretmeni Erol Uzun aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1. Bestami Yazgan Şiir Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement