15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

13.07.2018 16:38

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Baloğlu, mesajında, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün sadece iktidara değil, milli iradeye karşı yapıldığını belirterek, 15 Temmuz'un tüm dünyaya millet olma dersinin verildiği demokrasi zaferi olduğuna dikkati çekti.

Millet iradesinin galip gelmesiyle birlikte oyunun ikinci perdesi olan kaos çıkarma gayretinin sergilendiğini ifade eden Baloğlu, şunları kaydetti:

"Ancak milletin geleceğini karartmak için çekilen perde, milletin basireti ve kararlılığıyla yırtıldı. 15 Temmuz gecesi şehadet şerbetini içenler ve Yenikapı'da bayraklaşan canlar her dem yeniden doğuşu müjdelerken milli iradeye kastedenlerin başları önüne düşmüştür. MHP, 15 Temmuz darbe kalkışması ve sonrasında Yenikapı'da sergilenen milli ruhu dalga dalga yaymak için siyasi tercihleri bir yana bırakıp, birliği her dem yaşatmayı gaye edindi. İhanet çetesi müstesna tutulmak kaydıyla, intikam yerine adalet, kin ve nefret yerine muhabbet, ayrılık yerine birlik ruhunun tesis edilmesinde en büyük pay elbette liderimiz Devlet Bahçeli ve MHP'nin duruşunundur. Bizi ne makam, mevki, para ve şöhretle ayartabilir ne de ölümle korkutabilirsiniz."

Sağlık-Sen Şube Başkanı Akdoğan ise, Türkiye'nin hem Türk dünyasının hem de İslam dünyasının ayakta duran son kalesi olduğunu dile getirerek, yüzyıllardan beri düşmanlık besleyen milletlerin ve tarihin birçok evresinde Türk'ün varlığına tahammül edemeyen ülkelerin de bu durumun farkında olduğunu ifade etti.

Dışarıdan yıkamayacaklarını anladıkları bu ülkeyi içeriden çürütmeye çalıştıklarını kaydeden Akdoğan, şunları aktardı:

"15 Temmuz akşamı yaşananlar da bu girişimlerden yalnızca biridir. 15 Temmuz'da karşımıza çıkan son olay ise paralel devlet yapılanması yani FETÖ'dür. Dış güçlerin de desteğini alan bu grubun aldıkları talimatlar doğrultusunda Türkiye'de yeni bir manevra yaparak emellerine ulaşmak istemişlerdir. Ancak sürekli hesap yapanların bu hesaba katamadıkları Türk insanının bağlılığı, inancı ve güveni sayesinde bunda başarılı olamadıklarını hep birlikte gördük. Türk insanının basireti, inancı ve kararlılığı sayesinde bu demokrasi zaferi 15 Temmuz olarak yansıdı. Ülkemiz yoluna en güçlü şekilde devam etmektedir ve edecektir de."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement