15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edildi.

11.07.2017 12:59

Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edildi.

Mersin Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen törende, ilk olarak Kur'an-ı Kerim okundu.

Daha sonra Vali Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve bazı milletvekilleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Şehit yakınlarıyla bir süre görüşen Vali Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatan ve bayrak savunması için gözünü kırpmadan canlarını seve seve feda eden aziz şehitleri rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi.

Kahraman gazilere de esenlikler dileyen Su, "Onların gösterdikleri bu fedakarlık sayesinde bugün vatanımızda milletimizle huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Bu nedenle onlara hep minnettarız ve minnettar olacağız." dedi.

Tören sırasında şehitlik ve çevresine gül suyu sıkıldı.

Osmaniye

Osmaniye Asri Mezarlık Şehitliği'ndeki törende, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitler için dua etti.

Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Coşkun, ziyaret sırasında şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek, ailelerle bir süre sohbet etti.

Törene, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kadirli ve Düziçi ilçelerinde de şehitliklerde Kur'an-ı Kerim okundu, mezarlara karanfil konuldu.

Hatay

Hatay'da şehitlik ziyaretine, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılan törende, bazı gençler Türk bayrağı açtı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından dualar edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement