15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Ekonomi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, "Milletçe üstesinden geldiğimiz büyük tehdidin bir daha başımıza gelmemesi için tek çare, ancak ve ancak milli birlik ve beraberliğimizdir.

13.07.2017 12:23

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, "Milletçe üstesinden geldiğimiz büyük tehdidin bir daha başımıza gelmemesi için tek çare, ancak ve ancak milli birlik ve beraberliğimizdir." ifadesini kullandı.

THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığını da yürüten Atılgan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türk devleti ve milletinin ezeli düşmanlarının devlette teşkilatlanan maşaları eliyle icra ettiği 15 Temmuz darbe kalkışmasının üzerinden geçen bir senede çirkin yüzleri ve şeytanlıklarıyla düşmanların tanındığını belirten Atılgan, "Böylesine çeşitli ve çok oluşları karşısında şaşırmadık, bilakis umutlandık. Çünkü tarih sahnesine çıktığı günden beri zulme karşı mazlumun safında durarak adaleti tesis etmiş Türkler, bu kutlu miras gereği bütün zalimlerin hasmıdırlar." değerlendirmesinde bulundu.

Atılgan, 15 Temmuz'un Türk milletinin en güçlü tarafının birlik olduğunu gösterdiğine dikkati çekerek, yakalanan, özlenen ahenk ve birliğin, tehdidin henüz bertaraf edilmediği bu buhranlı günlerde mutlaka devam ettirilmesini istedi.

Vatanın selameti dışında hiçbir talep ileri sürmeden 15 Temmuz'un hemen sonrasında meydanları hıncahınç dolduran bu toprağın sahiplerini bir araya getiren hissin hayati derecede önemli olduğunu vurgulayan Atılgan, şunları kaydetti:

"Birlik ruhunun tunçtan bir duvara dönüşmesi için son gücümüz, son nefesimize kadar çalışmalıyız. Karşı karşıya kaldığımız tehdidin büyüklüğü ve şiddeti korkunçtur. Nasıl olmuş da binlerce yıllık yönetim geleneğine sahip Türk devletinin kalbine böylesi şer odakları çöreklenebilmiştir. Şimdilerde buna sebebiyet veren ortam inceden inceye muhasebe ediliyor. Türkiye'nin bekası için bu zaafın behemehal düzeltilmesi şarttır. Milletçe üstesinden geldiğimiz büyük tehdidin bir daha başımıza gelmemesi için tek çare, ancak ve ancak milli birlik ve beraberliğimizdir."

Bu destansı zaferi, vatan sahipliği dışında hiçbir ayrı gayrılık ileri sürmeyen Türk milletinin kazandığına işaret eden Atılgan, Türk milletinin bağrından çıkan ve milletin desteğiyle yaşatılan THK'nın, bu hassas süreçte üzerine düşen bütün vazifeyi eksiksiz yerine getirdiğini ve aynı şuurla millet, devlet ve güvenlik güçleriyle dayanışma içinde olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement