2017'nin En Fazla Paylaşım Alan 5 Tweet'i - Son Dakika
Dünya

2017'nin En Fazla Paylaşım Alan 5 Tweet'i

2017\'nin En Fazla Paylaşım Alan 5 Tweet\'i

Geçtiğimiz sene Twitter'da en fazla etkileşim alarak milyonlara ulaşmış tweet'leri derledik.

06.12.2017 15:35  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2017 yılını geride bıkakırken her alanda olduğu gibi internetin "enleri" de birer birer belli olmaya başladı. Biz de en büyük sosyal medya sitelerinden biri olan Twitter'da en fazla etkileşim almış, çok beğenilip paylaşılmış 5 tweet'i sizin için sıraladık.

BEDAVA TAVUK İSTEDİ

1. Carter Wilkerson isimli adam ünlü fast-food şirketi Wendys'e bir tweet atarak, yıl boyunca bedava tavuk nugget yemek için kaç retweet alması gerektiğini sordu. Wendys'in cevabı 18 milyondu. Bunun üzerine "Lütfen bana yardım edin" yazan adam yaklaşık 3,6 milyon retweet alarak yılın en çok etkileşim alan tweet'inin sahibi oldu ancak amacına ulaşamadı.

IRKÇILARA FOTOĞRAFLI MESAJ GÖNDERDİ

2. Eski ABD Başkanı Barack Obama, yaz aylarında yaptığı bir yurtdışı ziyaretinde çekilen fotoğrafını "Hiç kimse diğer insanlardan nefret ederek doğmaz, renginden, derisinden, geçmisşinden ya da dininden dolayı" yazdı. Obama'nın ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı bu tweet'i milyonlarca paylaşım aldı.

HER RETWEET BAŞINA BAĞIŞ YAPTILAR

3. ABD'nin Houston şehrinde meydana gelen sel felaketinden sonra Pennsylvania Üniversitesi bir tweet atarak, bu tweet için gelen her retweet başına 15 cent bağış yapacağını söyledi ve 1 milyondan fazla paylaşım aldı.

TERÖR SALDIRISI SONRASI DUYGULARINI DİLE GETİRDİ

4. Ariana Grande isimli şarkıcı Manchester'da bir bara gerçekleştirilen ve 23 kişinin öldüğü silahlı saldırı gecesinde sahnede olanlardan biriydi. Olaydan sonra attığı "Çöktüm. Kalbimin en derin yerinden, çok çok üzgünüm. Söyleyecek kelimem yok." tweet'i milyonlarca paylaşım aldı.

OBAMA'NIN VEDASI

5. Eski ABD Başkanı Barack Obama listeye 2 tweet'i ile girdi. Görevini yeni başkana devretmeden kısa süre önce herkese teşekkür ettiği bir tweet attı ve 1 milyona yakın retweet alan paylaşımı senenin en çok etkileşim alan 5. tweet'i oldu.

Son Dakika Dünya 2017'nin En Fazla Paylaşım Alan 5 Tweet'i - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement