4. Malatya Uluslar Arası Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

4. Malatya Uluslar Arası Film Festivali Sona Erdi

4. Malatya Uluslar Arası Film Festivali Sona Erdi

4. Malatya Uluslar Arası Film Festivali, Yozgat Blues filminin damga vurduğu ödül töreniyle sona erdi.

22.11.2013 00:00  Güncelleme: 00:26

4. Malatya Uluslar Arası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi. Festivalin ödül törenine Yozgat Blues filmi damgasını vurdu.

Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından ve Barya Akademi Yakup Öztürk Sinema Kulübü'nün Ana Sponsorluğunda, T.C. Kültür Bakanlığı, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi, T.C. Malatya Sanayi ve Ticaret Borsası ve Fırat Kalkınma Ajansı destekleriyle gerçekleşen 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde büyük ödül Yozgat Blues'un oldu.

4. Malatya Uluslar Arası Film Festivali'nin ödül töreni; Korhan Abay ve Çiğdem Tunç'un sunumu ile Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu'nda gerçekleştirildi. Ödül ve kapanış töreni, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta tiyatro sanatçısı Nejat Uygur için hazırlanan slaytla başladı.

4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Film kategorisinde En İyi Film Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü ve Siyad Ödülü Yozgat Blues'un oldu. Vali Vasip Şahin'in elinden ödülünü alan yönetmen Mahmut Fazıl Çoşkun, ödülün kendisi için değerli olduğunu kaydetti.

Filmin yapımcısı Halil Kardaş, Malatya Valisi Vasip Şahin ile konuştuklarını ve bundan sonra Malatya Blues'u da yapacaklarını kaydetti.

EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ LUSİN DİNK'E VERİLDİ

En İyi Senaryo Ödülü, Saroyan Ülkesi filmi ile Lusin Dink'in oldu. Ödülünü Jüri Üyesi ve Yazar Canan Tan'dan alan Lusin Dink, Saroyan Ülkesi'nin festivaller gezdiğini, ilk ödülünü Ermenistan'da Altın Kayısı Film Festivali'nde, ikincisini de Malatya'da Kristal Kayısı ile aldığını söyledi.

Dink, duygulu anlar yaşadığı ödül töreninde, "Umarım bir gün bütün okullarda Saroyan okutulur" dedi.

Festivalde, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Kusursuzlar filmindeki performansıyla İpek Türktan Kaynak'ın olurken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü ise Eve Dönüş Sarıkamış 1915 filmindeki performansıyla Serdar Orçin aldı.

4. Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışma kategorisinde bir diğer ödülse Jüri Özel Ödülü ile Eve Dönüş Sarıkamış 1915 filminin Görüntü Yönetmeni Hayk Kirakosyan'ın oldu.

KEMAL SUNAL HALK ÖDÜLÜ "EVE DÖNÜŞ SARIKAMIŞ 1915" FİLMİNE VERİLDİ

Malatyalı Usta Sanatçı Kemal Sunal'ın anıldığı 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde bu yıl "Kemal Sunal Halk Jürisi Ödülü" verildi.

Aday filmleri izleyen halkın oylamasın sonucunda belirlenen ödüle, Eve Dönüş Sarıkamış 1915 değer görüldü. Ödülü veren rahmetli Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal, "Bu anlamlı ödülü, yeni kaybettiğimiz babamın da hayran olduğu Nejat Uygur ve diğer tüm ustalar adına vermek istiyorum "diyerek, ödülü film ekibi adına törende bulunan Serdar Orçin'e takdim etti.

Sedar Orçin, Kemal Sunal adını taşıyan bu ödülü Ali Sunal'ın elinden aldığı için çok mutlu olduğunu, ekibe bir an önce teslim edeceğini söyledi.

EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ "HAYATIN BAHARI" FİLMİNİN OLDU

Uluslararası Uzun Film Yarışma kategorisinde En İyi Film In Bloom-Hayatın Baharı filmine giderken, Omar-Ömer filmi ve LunchBox-Sefer Tası filmi de mansiyona değer görülen filmler oldu.

Ulusal Kısa Film yarışma kategorisinde ise En İyi Film Ödülüne Yönetmenliğini Ömer Günüvar'ın yaptığı Yaşam Merkezi değer görülürken Jüri Özel Ödülü Umut Subaşı'nın yönettiği Ü.N.K filminin oldu.

4. Malatya Uluslar Arası Film Festivali ödül ve kapanış töreni, Birsen Tezer'in şarkılarıyla sona erdi.

Film festivalinin ödül ve kapanış törenine; Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra yönetmen, oyuncu ve çok sayıda davetli katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4. Malatya Uluslar Arası Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement