53. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika
Güncel

53. Kütüphaneler Haftası

53. Kütüphaneler Haftası

Bafra ilçesinde 53. Kütüphaneler Haftası kutlandı.

29.03.2017 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bafra ilçesinde 53. Kütüphaneler Haftası kutlandı.

İlçe Kütüphanesi Konferans Salonu'ndaki etkinliğe, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Kütüphane Müdürü Nihat Kaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı

Kaymakam Ali Fuat Türkel, okumanın önemine işaret ederek, "Hz. Ali'nin, 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.' sözü okumaya verilen değeri gösteriyor. Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi oldukça zengin, ilçeye kültür anlamında değer katmış bir kütüphane, buradan faydalanmanızı ve ileride iyi birer birey olmanızı canı gönülden istiyorum." dedi.

Hasan Çakın Halk Kütüphanesi Müdürü Nihat Kaya ise, "Bilgi ve iletişim teknolojilerinde sağlanan gelişmelerin etkisiyle sanayi toplum yerini bilgi toplumuna bıraktı. Sanat, edebiyat ve yazılı kültüre ait tüm birikimler halk kütüphaneleri vasıtasıyla korumaya alındığı gibi bu ürünleri tüm teknolojik imkanları kullanarak halkın hizmetine sunduk." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Karagöz ile Hacivat kukla gösterisi, Kütüphane ve Kitap adlı slayt sunumu yapıldı. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla şiirler okundu. Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi'nde en çok kitap okuyan 6 okura ödülleri verildi.

Etkinliğin sonunda kitap sergisi açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 53. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement