6. Uluslararası Antalya Kum Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

6. Uluslararası Antalya Kum Festivali Başladı

Bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Festivali, kapılarını ziyaretçilere açtı.

13.05.2012 16:00

Bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Festivali, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Global Dizayn Art Works tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından desteklenen festival, Lara Beach Park'ta 7 bin metrekarelik üstü açık alanda yapılıyor.

"Sanatın en doğal, en muhteşem ve en eğlenceli hali" sloganıyla yapılan ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da "Hollywood" teması işlenen festivalde, aralarında Hollanda, İspanya ve Brezilya'nın da bulunduğu 8 ülkeden 20 sanatçının yaptığı kumdan heykeller bulunuyor.

Sadece kum ve su kullanılarak oluşturulan heykellerin yapılışı sırasında 10 bin ton kum kullanıldığı, kum heykellerin 2 ayda tamamlandığı belirtildi.

"Dracula", "Conan", "Indiana Jones", "Shrek", "5. Element",

"Godfather" filmleri dahil 35 filmdeki 100'den fazla karakterin kumdan heykellerinin sergilendiği festival, 29 Ekim'e kadar açık kalacak.

Festival alanına giriş ücretleri ise yetişkinler için 8, emekliler için 6, öğrenciler için 4, çocuklar için de 3 lira olarak belirlendi.

Öte yandan festivalin resmi açılış töreninin 2 Haziran'da yapılacağı bildirildi.

Festivalin direktörü Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin dünyanın en büyük ikinci kum festivali olduğunu söyledi.

Festivalde insanların beyaz perdede gördüğü karakterlerin kumdan yapılan heykellerini yakından görme fırsatı bulacağını ifade eden Karaca, "Bölge turizmine önemli katkımızı olacağını düşünüyorum. Festivalimizi, daha da anlamlı olması için Anneler Gününde ziyaretçilere açtık" dedi.

Ziyaretçilerin 10.00-23.00 saatleri arasında festivali gezebileceklerini anlatan Karaca, bu yıl 200 bin civarında ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6. Uluslararası Antalya Kum Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement