ABD'den Lübnan Ordusuna Destek Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

ABD'den Lübnan Ordusuna Destek Açıklaması

31.12.2025 01:16

Büyükelçilik, Lübnan ordusunun güneyde konuşlanmasının istikrar için kritik olduğunu vurguladı.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan ordusunun ülkenin güneyinde konuşlanmasının, istikrarın güçlendirilmesi açısından temel adım olduğunu bildirdi.

Büyükelçiliğin, Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, ABD'nin Beyrut Büyükelçisi Mişel İsa'nın, Lübnan Savunma Bakanı Mişel Menassa ile bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, Lübnan ordusunun güneyde konuşlanması ile devletin egemenliğini Lübnan topraklarının tamamında yeniden tesis etmeye yönelik süren çabaların, ülkede istikrarın güçlendirilmesi açısından temel adımlar olduğu vurgulandı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, 16 Ekim'de yaptığı açıklamada, İsrail ile varılan ateşkes gereği Lübnan'ın güneyindeki asker sayısını yıl sonuna kadar 10 bine çıkarmayı düşündüklerini belirtmiş ancak İsrail ordusunun saldırılarının bu sürecin tamamlanmasını engellediğini ifade etmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Lübnan Savaşı'nı çözmeyi amaçlayan 1701 sayılı kararını uygulamak için ordunun BM Lübnan Geçici Görev Gücü ile çalışacağını kaydeden Avn, 2027 yılı sonuna kadar güneyden kademeli olarak çekilecek uluslararası güçlerin bulunduğu tüm mevzileri de devralacaklarını dile getirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'den Lübnan Ordusuna Destek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement