Beypazarı'da Ahilik Festivali Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Beypazarı'da Ahilik Festivali Yapıldı

Beypazarı\'da Ahilik Festivali Yapıldı

Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi projesi kapsamında, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Ahilik Festivali yapıldı.

26.11.2013 09:36  Güncelleme: 10:06

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği(ESDER) ile İç işleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın ortaklığıyla yürütülen "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi" projesi kapsamında Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Ahilik Festivali yapıldı.

ESDER – İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ortaklığıyla devam eden projede önce Mamak Halk Eğitim Merkezinde Girişimcilik kursuna katılan kursiyerlere seminer verildi. Ardından Beypazarı'nda Ahilik Festivali yapıldı.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus gezi öncesi seminere katılan kursiyerlere şu bilgileri verdi:
"Biz ESDER olarak başlattığımız bu projeyle, temeli sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşım olan Ahilik kültür ve felsefesinin yayılması, gençlere, kadınlara yenilikçi yöntemlerle anlatma ve onlara Ahilik kültürü içerisinde girişimcilik eğitimi vererek iş kurmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu kursa bayanların yoğun katılımı kendi işlerini yapmak için ne kadar gayretli olduklarını gösteriyor. Projenin devamında Ahilik kültürü çerçevesinde bireylerin ve esnafın yetiştirilmesi, geniş katılımın sağlandığı organizasyonlarla Ahilik bilincinin güçlendirilmesini de hedefliyoruz" dedi.

Beypazarı halkı Şedd Kuşanma gösterisine yoğun ilgi gösterdi

Beypazarı Belediye binası önünde yapılan etkinliğe ESDER yönetim kurulu üyeleri, Beypazarı Belediye Başkanı Mehmet Cengiz Özalp, Beypazarı Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Avni Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genel Başkan Mahmut Çelikus, "Kardeşliği esas alan bu kültürün tanıtılması ve günümüzde de yaşatılması için çalışıyoruz. Bu doğrultuda Ahilik anlayışı günümüz esnafına yol gösteriyor. Arapça kardeş anlamına gelen "Ahi" kelimesinin bugünün toplumu üzerinde yeniden hatırlanmasını ve toplumumuzun sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşım ekseninde güçlendirilmesini sağlayacağız"  dedi.

Beypazarı Belediye Başkanı Mehmet Cengiz Özalp ise"Ahiliğin milli kültürümüzün çok önemli bir unsuru olduğunu, Anadolu topraklarının fethi sonrasında bin yılı aşkın bir süredir esnafla birlikte yaşayan her dem tazelenen, yenilenen, güçlü ve dimdik bir şekilde değerleriyle bugüne kadar taşınan önemli bir zenginlik olduğunu ifade ederek, burada bu etkinliği yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan geleneksel şedd kuşanma ekibi gösterisini yaptı. Bacıyan-ı Rum nasihati okunması ve Ankara Seymenlerinin gösterisiyle devam eden festival, vatandaşlara Ahi pilavı, kavurma ve ayran ikramının yapılmasıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beypazarı'da Ahilik Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement