Akdeniz Ak. / Buğdayın Akdenizdeki Yolculuğu - Avcı ve Toplayıcı Topluluklardan Antik Çağa - Son Dakika
Kültür Sanat

Akdeniz Ak. / Buğdayın Akdenizdeki Yolculuğu - Avcı ve Toplayıcı Topluluklardan Antik Çağa

İzmir tarihinin ve coğrafyasının yeniden ele alınması konusunda yapılan çalışmalar kapsamında Akdeniz'in ana tarımsal ürünlerinden zeytin, üzüm, buğday ve bu ürünlerin bölgedeki serüveni konferans dizileriyle incelenmeye devam ediliyor.

13.05.2017 11:34

İzmir tarihinin ve coğrafyasının yeniden ele alınması konusunda yapılan çalışmalar kapsamında Akdeniz'in ana tarımsal ürünlerinden zeytin, üzüm, buğday ve bu ürünlerin bölgedeki serüveni konferans dizileriyle incelenmeye devam ediliyor. İzmir Akdeniz Akademisi tarafından geçtiğimiz yıllarda zeytin ve üzüm üzerine gerçekleştirilen konferanslara bu yıl buğday konusuyla devam ediliyor.

Buğdayın Akdeniz'deki Yolculuğu konferans dizisinin ilki 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü AASSM'de saat 14.00'de başlayacak. Konferansta "Avcı – Toplayıcı Topluluklardan Antik Çağ Uygarlıklarına Buğday"ın serüvenine tanıklık edeceğiz.

Moderatörlüğünü İzmir Akdeniz Akademisi Tarih Koordinatörü ve Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Alp Yücel Kaya'nın yapacağı konferansın konuşmacıları Yrd. Doç. Dr Ahmet Uhri ve Dr. Fatih Hakan Kaya olacak. Ahmet Uhri konuşmasında Doğu Akdeniz, Mezopotamya ve Anadolu başta olmak üzere bütün Yakın ve Ortadoğu'da buğdayla başlayan uygarlaşma sürecini inceleyecek. Fatih Hakan Kaya ise Roma'nın Akdeniz havzasındaki tarım politikalarının yanı sıra Anadolu'da inşa edilen granariumlar hakkında bilgiler verecek. Buğdayın tarihsel serüvenine tanıklık etmek isteyen herkesi konferansa bekliyoruz.

Yer: Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi/ Küçük Salon

Saat:  14.00

Moderatör:   Doç. Dr. Alp Yücel Kaya - Akdeniz Akademisi Tarih Koordinatörü, Bilim Kurulu üyesi

Konuşmacılar: Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri

Dr. Fatih Hakan Kaya

Giriş ücretsizdir.

Davetiye alınmasına ya da rezervasyon yapılmasına gerek yoktur.

İzmir Akdeniz Akademisi: 0 232 293 46 06

[email protected]

Detaylar :

İl : İzmir

İlce : Konak

Mekan : Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

Mekan Adresi : Mithatpaşa Cad. No: 1087

Başlangıç Saati : 13.05.2017 14: 00: 00

Bitiş Saati : 13.05.2017 15: 00: 00

Kategori : Akdeniz Ak./ Buğdayın Akdenizdeki Yolculuğu - Avcı ve Toplayıcı Topluluklardan Antik Çağa

Tür : Panel

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Akdeniz Ak. / Buğdayın Akdenizdeki Yolculuğu - Avcı ve Toplayıcı Topluluklardan Antik Çağa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement