Akmek'li Kadınlar "İlk Kadınların Hayatları"Nı Sahneledi - Son Dakika
Yerel

Akmek'li Kadınlar "İlk Kadınların Hayatları"Nı Sahneledi

Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları'nda (AKMEK) eğitim gören kadın kursiyerler, Osmanlı Devleti'nin son döneminin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarındaki kadınlarının hayatlarını anlatan tiyatro oyununu sahneledi.

27.03.2013 10:30

Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları'nda (AKMEK) eğitim gören kadın kursiyerler, Osmanlı Devleti'nin son döneminin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarındaki kadınlarının hayatlarını anlatan tiyatro oyununu sahneledi.

AKMEK "Çocuk Gelişimi" ve "Temel Sekreterlik Hizmetleri" kursuna katılan kadın öğrenciler, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde tiyatro oyunu sahneledi. Kadın kursiyerler, kurs eğitmenleri Osman Pişirici ve Ayşe Türkmen'nin hazırladığı oyunda, Osmanlı Devleti'nin son döneminin ve Türkiye Cumhuriyet'inin ilk yıllarındaki kadınlarının hayatlarını anlattı.

Kursiyer oyuncular, Cumhuriyet döneminin en tanınmış Türk kadın sanatçısı Safiye Ayla, ilk Türk kadın milletvekili Benal Arıman, ilk kadın banka müdürü İclal Arsin, Türkiye'de çağdaş resim çalışmalarını ilk başlatan kadın ressam Mihri Müşfik, Türk edebiyatının ve İslam coğrafyasının ilk kadın romancısı Fatma Aliye Topuz, Türkiye'nin ilk kadın doktoru Safiye Ali, Türkiye'nin ilk kadın muhtarı Gül Esin, Türkiye'nin ilk kadın otomobil yarışçısı Samiye Morkaya, yazar, siyasetçi, akademisyen, öğretmen Halide Edip Adıvar, Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan, Türkiye'nin ilk kadın avukatı Süreyya Ağaoğlu, Kurtuluş Savaşı kahramanı kadın askeri Fatma Seher Erden, Erzurum'daki Aziziye Tabyası'nın savunulmasında çalışarak adını tarihe yazdıran Nene Hatun, ilk Türk kadın tiyatro oyucusu Afife Jale, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk kadın öğretmeni Refet Angın, ilk Türk dünya güzeli Keriman Halis Ece ve Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı canlandırdı.

Tiyatronun ardından sahneye gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçen yıl AKMEK kursiyerlerinin 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni, bu yıl ise farklı bir kareografiyle tiyatro oyunu sahnelediklerini söyledi.

Tütüncü, AKMEK'in Kepez'de kadınlar için önemli bir sosyalleşme alanı haline geldiğinin belirterek, "Yıllarca Antalya'nın arka bahçesi olarak görülmüş bir yerleşim bölgesinin kadınları, Antalya'nın ileri düzeydeki ortamlarında istifade edilebilen bu güzellikleri Kepez'de AKMEK ile yapabilir hale geldi" dedi.

Performanslarında dolayı kursiyerleri kutlayan Tütüncü, oyunu hazırlayanları da tebrik etti. - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akmek'li Kadınlar 'İlk Kadınların Hayatları'Nı Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement