Alpulular, Eskişehir'de yöresel 'Bozan Sucukları' etkinliğinde buluştular - Son Dakika
Yaşam

Alpulular, Eskişehir'de yöresel 'Bozan Sucukları' etkinliğinde buluştular

Alpulular, Eskişehir\'de yöresel \'Bozan Sucukları\' etkinliğinde buluştular

Eskişehir'de yaşayan Alpulu'lar, yöresel 'Bozan Sucukları' etkinliğinde Eskişehir'deki dernek binasında bir araya geldiler ve sohbet ederek birbirleriyle kaynaştılar.

10.02.2020 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de yaşayan Alpulu'lar, yöresel 'Bozan Sucukları' etkinliğinde Eskişehir'deki dernek binasında bir araya geldiler ve sohbet ederek birbirleriyle kaynaştılar.

Eskişehir'de bulunan Alpu ve Mahalleleri Yaptırma Yaşatma Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Deneği (ALPUDER) Başkanı Cengiz Filiz 'Bozan Sucukları' etkinliğinde yaptığı konuşmasında, "Amacımız, Eskişehir'de yaşayan Alpu ilçesi ve mahalleleri halkını bir araya getirmek, tanıştırmak ve kaynaştırmaktır. Bu nedenle dernek binamızda yöresel 'Bozan Sucukları' etkinliği düzenledik. Yöresel 'Bozan Sucukları' etkinliğimizi; Alpu ilçesi Bozan mahallesi esnaflarından Ramazan Ak, Süleyman Yılmaz, Murat Erdöl, Hakan Topcu, Faruk Pınar, İlhan Tentek, Yusuf Balaban ve Bekir Ak'ın katkıları ile gerçekleştirdik. Bu esnaflarımız; yöresel 'Bozan Sucukları'nı pişirerek, dernek binamızda Alpulu vatandaşlarımıza takdim ettiler. Bu tür yöresel etkinliklerle; Alpu ilçesi ve mahalleleri vatandaşlarımızla birlik, beraberlik ve kaynaşmaları pekiştiriyoruz. Yöresel lezzetlerimizi; Alpulu vatandaşlarımıza tanıtmaya ve tattırmaya, ilerleyen günlerde de çeşitli yöresel etkinlikler düzenleyerek devam edeceğiz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Alpulular, Eskişehir'de yöresel 'Bozan Sucukları' etkinliğinde buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement