Annesinin Diktiği Ağacı Kesmeye Kıyamayınca... - Son Dakika
Yerel

Annesinin Diktiği Ağacı Kesmeye Kıyamayınca...

Ekber Türkoğlu / Recep Bilek - Tokat'ın Erbaa ilçesinde, 2 katlı bir evin içerisinde bulunan ceviz ağacı görenleri şaşırtıyor.

21.02.2013 11:11

Ekber Türkoğlu/ Recep Bilek - Tokat'ın Erbaa ilçesinde, 2 katlı bir evin içerisinde bulunan ceviz ağacı görenleri şaşırtıyor.

İlçeye bağlı Tanoba Beldesi Akkoç Mahallesi'nde yaşayan 74 yaşındaki Halil İbrahim Tanoba, 1992 yılında heyelandan zarar gören tek katlı evlerini yıkıp yenisini yapmak istedi. Tanoba, evlerinin yan tarafında bulunan ve annesi Fatma Tanoba'nın diktiği ceviz ağacını kesmeye kıyamadı. Bunun üzerine, Tanoba, ağacı iki katlı yeni evin içinde bıraktı. Gövdesi evin içinde kalan ağaç, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Halil İbrahim Tanoba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin içinden geçen ağacı yaklaşık 60 yıl önce annesinin diktiğini söyledi.

Ağacın, annesinin hatırası olduğunu dile getiren Tanoba, "Onun için kesmeyi hiç düşünmedim. Annem diktiğinde ağaç evin kenarında idi. 1992 yılında yeni bir ev yapınca evin içine aldım. Çocuklarım ağacı kesmemi istediler. Ben annemin hatırası olduğu için kesmek istemediğimi 2 çocuğuma söyledim. Çocuklarım da benim bu isteğime saygı gösterdiler. Komşularım annemin hatırası olan ağacı kesmediğim için teşekkür ediyorlar. Evi bu halde görenler şaşırıyorlar. Evimizin fotoğrafını çekiyorlar" diye konuştu.

Tanoba, 1992 yılında sel ve heyelan yaşandığını anımsatarak, şunları aktardı:

"Köyümüzü sel aldı. Evimiz kullanılmaz hale geldi. Ben de evimizi bu bölgeye yaptım. Ceviz ağacı da evin içinde kaldı. Evin içindeki ağacın gövdesini demir saç ile kapattım. Yağmur damlası ve toz toprak evin içine gelmesin diye. Bu sayede yağmur, kar suyu evin içine gelmiyor. Ağaçtan yıllık 2-3 torba ceviz hasadı yapıyoruz."

Yayıncı: Cemal Coşkun - TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Annesinin Diktiği Ağacı Kesmeye Kıyamayınca... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement