Arınç'tan Muhalefete Suriye Sitemi: "Allah'tan Korkun" - Son Dakika
Güncel

Arınç'tan Muhalefete Suriye Sitemi: "Allah'tan Korkun"

Arınç\'tan Muhalefete Suriye Sitemi: "Allah\'tan Korkun"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Suriye'deki olaylara duyarsız kalmayan hükümete muhalefetin tepki göstermesine anlam veremediğini belirterek, "Bize, 'Ne işimiz var?' diyorlar."

13.04.2012 17:15

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Suriye'deki olaylara duyarsız kalmayan hükümete muhalefetin tepki göstermesine anlam veremediğini belirterek, "Bize, 'Ne işimiz var?' diyorlar. Allah'tan korkun. Orada öldürülen insanlar sizin yüreğinizi kanatmıyor mu?" dedi.

Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen 'Bölgesel gelişmeler ışığında Türk dış politikası ve kamu diplomasisi' konulu panel, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katılımıyla yapıldı. Suriye'deki olayları endişe ile takip ettiklerini, resmi olmayan rakamlara göre ülkede ölenlerin sayısının 20 bine yaklaştığını dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

"Suriye'deki olayları endişe ile takip ediyoruz. Bizim Suriye ile 910 kilometre ile sınırımız var. Son 8-9 yılda Suriye ile iyi ilişkiler kurduk. 'Ne oldu da düşman oldunuz?' dediler. Yüksek düzeyde ilişkiler yapıyorduk. Meclis başkanıyken 2 kere, bakan olarak da bir kere gittim. Çarşıya ve sokağa çıktığımız zaman bizi destekliyorlardı. 2002 tezkeresinden sonra Suriye'ye gittim. Bana milli kahraman olarak bakıyorlardı. TBMM'nin ret oyu vermesi Suriye'de değil, İslam dünyasında hayranlıkla karşılandı. Tezkereye ret oyu veren Meclis'in başkanı olarak Suriye'de bana binlerce insan milli kahraman gibi tezahürat yaptı" şeklinde konuştu.

"ZALİMLE DOSTLUĞUMUZ SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Suriye ile ilişkilerinin iyi olduğu dönemlerde o ülkede 20 bin kişinin katledilmediğini ifade eden Arınç, "Bir kandil gecesinde 300 kişi katledildi. Resmi rakamlarla, o da iyimser rakamlarla 15 bin kişinin öldüğü söyleniyor. İçeride bunu söyleyenler farklı düşünüyor. İş orada bitti. Bizim dostluğumuz Suriye halkıyladır. Yönetimi ile olan ilişkimiz resmi ilişkidir. Bizim zalimle dostluğumuz söz konusu olamaz. Zulmün durdurulmasını istiyoruz. Silahların susturulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ALLAH'TAN KORKUN"

Suriye'de yaşanan olaylara karşı Türkiye'nin tutumuna muhalefet partilerinin tepki gösterdiğine dikkat çeken Arınç, "Bize, 'Ne işimiz var?' diyor. 'Niye burnunuzu sokuyorsunuz?' diyorlar. Allah'tan korkun. Orada öldürülen insanlar, anasız-babasız kalan çocuklar sizin yüreğinizi kanatmıyor mu? O toprağın insanlarının durumu ortada. Bunlar sizin merhamet duygularınızı ortaya çıkarmıyor mu? Bunu söyledikten sonra, 'O olayı lanetliyoruz' da demiyor. Gariptir, İran'ın durumuna bakıyorsunuz, Irak'taki yönetimin durumuna bakıyorsunuz, güvenlik konseyinin kararına tepki gösteren Rusya ve Çin'in durumuna bakıyorsunuz, işin karmaşık olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin diplomasi adına elinden geleni yaptığını söyleyen Arınç, "Suriye halkına insanlık yapmayı, insanlık vazifesi olarak görüyoruz. Mülteciler için Türkiye, tek başına insanı yardımlarını omuzluyor. Türk milleti denildiğinde mazlumdan yana olmuş bir ülke gösteriliyor. 'Bizim orada ne işimiz var?' demek yakışmaz. Biz müşterek bir tarihin çocuklarıyız" açıklamalarında bulundu.

Suriye'de kara bulutların dağılacağını söyleyen Arınç, "Karu bulutlar dağılacak. Mazlum halk özgürlüğüne kavuşacak. Şiddet kullanılmasını arzu etmiyoruz. Biz düne kadar 3 tarafı deniz, 3 tarafı düşmanla yetişen insanlardık. 'Sıfır düşmanlık' dedik, insanlık kazanacak, dostluk kazanacak. Diplomasi ile bu işin çözüleceğini inaniyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arınç'tan Muhalefete Suriye Sitemi: 'Allah'tan Korkun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement