Artvin Ağaçta Mahsur Kalan Yavru Ayıyı Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Artvin Ağaçta Mahsur Kalan Yavru Ayıyı Kurtarıldı

Artvin'in Şavşat ilçesi Aşağı Koyunlu köyünde, annesini kaybedip çıktığı ağaçta mahsur kalan yavru ayı, köylüler ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

24.04.2019 13:36

Artvin'in Şavşat ilçesi Aşağı Koyunlu köyünde, annesini kaybedip çıktığı ağaçta mahsur kalan yavru ayı, köylüler ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.İlçeye bağlı Aşağı Koyunlu köyü, Davlat Mahallesi'nde tırmandığı ağaçta ayı yavrusunun bağırışlarını duyan çevredekiler, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Annesini kaybeden ve çevredeki köpeklerden korkarak tırmandığı ağaçta saatlerce bekleyen yavru ayı, köylüler, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Şavşat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin uğraşları sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Veterinerce geçirildiği kontrolde sağlık durumu iyi olduğu anlaşılan ayı, daha sonra güvenli bölgeden doğaya salındı.

Şavşat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner hekimlerinden Gökçen Çalışkan, Bize bilgi geldi. Ayı yavrusunu kurtardık. Yapmış olduğumuz muayenede hiç bir sorunu olmadığını tespit ettik. Prosedür gereği ayı yavrusunu anne ayının gidiş geliş istikametine doğru bıraktıkö dedi

Artvin Ağaçta Mahsur Kalan Yavru Ayıyı Kurtarıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Ağaçta Mahsur Kalan Yavru Ayıyı Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement