Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Artvin İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 1.dönem toplantısı yapıldı.

22.01.2013 18:20

Artvin İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 1. dönem toplantısı yapıldı.

Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda, Vali Necmettin Kalkan başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları Yılmaz Kurt ve Mehmet Ali Öztürk, Karayolları 10. Bölge Müdürü Ahmet Hulki Tuncer, DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının başkanları katıldı.

Vali Kalkan, toplantıda yaptığı konuşmada, 2012 yılı yatırımcı kuruluş dönem raporları üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda Artvin'de 295 adet projenin uygulandığını, bu projelerin yıllara sari toplam bedelinin 9.2 milyar, tahsisi edilen toplam yılı ödeneğinin 833 milyon, yıl sonu itibariyle gerçekleşen toplam harcamanın ise 777 milyon lira olduğunu belirtti.

Ödeneğin oransal dağılımına bakıldığında yüzde 77.4'ünün baraj ve HES yapımına, yüze 9,7'sinin il ve devlet yolu yapımına, yüzde 3,3'ünün yüksek öğretim alanında, yüzde 1,5'inin İl Özel İdaresi hizmetleri, yüzde 1,5'inin sağlık hizmetleri, yüzde 6,6'sının da geri kalan diğer sektörlerde uygulanan projeler için harcandığını ifade eden Vali Kalkan, "295 projenin dağılımına baktığımızda 180'inin tamamlandığını, 90'ının henüz tamamlanmadığı ve çalışmaların 2013 yılına devrettiği, 12 projemizin ihale aşamasında olduğu, 13 projenin ise henüz başlamadığını görülmektedir" dedi.

Karayolları 10. Bölge Müdürü Ahmet Hulki Tuncer ise en önemli projelerinin başında Hopa- Cankurtaran Tüneli inşaatının geldiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Bugün itibariyle Cankurtaran tünelinde 2 tüpte kazı ve destekleme çalışmaları 6 bin 600 metreyi buldu. Çalışmalarımız 24 saat vardiya sistemine göre aralıksız devam etmektedir. Diğer çalışmamız da Sarp Sınır Kapısı'nda hemen girişteki deniz tahribatıyla ilgili sıkıntılı noktamızdı. Onun da ihalesi bitti, ihale süreci 14 Şubat'ta başlıyor. Borçka- Camili yolundaki çalışmalarımız geçmiş yıllardan beri devam ediyordu. 2013 yılı içerisinde eksik kalan 4.6 kilometrelik kesimini bitirmeyi hedefliyoruz. Bizim Camili bölgesine tünel yapımı konusunda önemli projemiz var. Tünelin istikşaf planı onaylandı. Harita alımı çalışmaları bitirilmek üzeredir. 2013 yılında proje çalışmaları ihale edilecek."

Yaklaşık 3 saat süren toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin projeleri hakkında bilgi vermelerinin ardından sona erdi.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Yayıncı: Asena Akçay - ARTVİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement