Ayşegül Kırmızı Kadının Misyonunu "Uyumadan"la Anlatıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Ayşegül Kırmızı Kadının Misyonunu "Uyumadan"la Anlatıyor

Ayşegül Kırmızı Kadının Misyonunu "Uyumadan"la Anlatıyor

Ayşegül Kırmızı'nın "Uyumadan-Without Sleep" sergisi Gallery LiNART'ta görülmeye devam ediyor.

27.09.2013 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayşegül Kırmızı'nın; kadının yumuşaklığını, duygusallığını, hırçınlığını, çocuksu ve güçlü yanlarını kadınca bir masal dünyasına benzeterek, bu masal dünyasını yumuşak renkler ve dokunuşlarla anlattığı "Uyumadan-Without Sleep" sergisi Gallery LiNART'ta görülmeye devam ediyor. Kırmızı'nın, insanlık tarihi boyunca toplumun ve düzenin alışılagelmiş öğretisi sonucu çeşitli roller yüklenen kadının evrendeki misyonunu anlattığı sergi, 12 Ekim 2013 tarihine kadar Gallery LiNART'ta!

Gallery LiNART'ın sezona Ayşegül Kırmızı'nın yumuşak renkler ve dokunuşlarıyla oluşturduğu eserlerden oluşan "Uyumadan-Without Sleep"le başladığı sergi yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ayşegül Kırmızı sergisinde yer alan eserlerde; Adem'le Havva'dan bu yana birçok görevle bezenerek, kutsal cinsiyete bürünen kadının -insan neslinin çoğalmasında hayvani dürtülerle sağladığı cinsellikten anaçlığa, aileyi bir arada tutma çabasından modern hayatta sosyal yaşamın gerekliliklerini yerine getirme telaşına ve bunun gibi birçok görevleri yüklendiği- dünyasını, kadın figürünü kullanarak ifade ediyor. Sanatçı, kadın figürlerinin yanı sıra insan - hayvan ilişkisini ele alarak doğa ile hayvanları birer alegorik simge olarak kullanıyor ve dişinin evrendeki misyonunu anlatıyor.

Kırmızı, eserlerinde; kadının yumuşaklığını, duygusallığını, hırçınlığını, çocuksu ve güçlü yanlarını kadınca bir masal dünyasına benzeterek, bu masal dünyasını yumuşak renkler ve dokunuşlarla anlatıyor. Yalnız kadınların resmedildiği, aynı zamanda yaşamın önemli unsurlarından birini oluşturan ve insanlık için önemli olan insan - havyan ilişkisini de ele alan Ayşegül Kırmızı, eserlerinde doğayı ve hayvanları da birer alegorik simge olarak kullanıyor.

Gallery LiNART; Ayşegül Kırmızı'nın evrenin yüklediği misyonlarla dolu kadını anlattığı sergisi "Uyumadan-Without Sleep"e 12 Ekim 2013 tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ayşegül Kırmızı Kadının Misyonunu 'Uyumadan'la Anlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement