Aytaç Durak: Tuncel'in Kaseti Yok - Son Dakika
Güncel

Aytaç Durak: Tuncel'in Kaseti Yok

Aytaç Durak: Tuncel\'in Kaseti Yok

İçişleri Bakanlığı'nca 16 ay önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, oğlu Gökhan Durak'la birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Mustafa Tuncel aleyhinde açtığı hakaret ve iftira davasının duruşmasında, Tuncel'in "Beni öldürebilirler.

13.09.2011 13:27

İçişleri Bakanlığı'nca 16 ay önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, oğlu Gökhan Durak'la birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Mustafa Tuncel aleyhinde açtığı hakaret ve iftira davasının duruşmasında, Tuncel'in "Beni öldürebilirler. Bu nedenle Aytaç Durak'la ilgili bildiklerimi kasete anlattım. Kaseti de güvendiğim kişiye teslim ettim" diye sözünü ettiği kasetin bulunmadığını savundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 21 Aaralık 2010 tarihinde düzenlenen ve bazı görevlilerin dövülmesi, eşyalara zarar verilmesi olayı ardından, bazı yerel televizyonlara telefonla bağlanan Mustafa Tuncel, Aytaç Durak ile oğlu Gökhan Durak'ı suçladı. Açıklamanın ardından Aytaç Durak ile oğlu Gökhan Durak, Tuncel hakkında suç duyurusunda bulundu. Baba ve oğulun şikayeti üzerine, Mustafa Tuncel hakkında 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti hakaret, iftira' suçundan dava açıldı.

Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına 'yasa dışı yapılanma içine girerek çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, bu kapsamda adam kaçırmak, haraç almak' iddialarıyla 25 Haziran'da tutuklanan Mustafa Tuncel katılmadı.

Oğul Durak'ın da gelmediği duruşmada, Aytaç Durak, sanık Mustafa Tuncel'den şikayetçi olduğunu söyledi. Tuncel'in, geçmiş tarihlerde kendisine hakaretlerde bulunduğunu önü süren Durak, şöyle dedi:

"Benim kendisini öldürteceğimi söyledi. Ben de Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundum. Kendisinin elinde kaset olduğunu söyledi. 'Beni öldürebilirler. Bu nedenle Aytaç Durak'la ilgili bildiklerimi kasete anlattım. Kaseti de güvendiğim kişiye teslim ettim' dedi. Ben de iddia ettiği kasetle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulundum. Ancak, savcılık herhangi bir kasetin ibraz edilmediğini bildirdi. "

Mahkeme, halen Adana F Tipi Cezaevi'nde bulunan sanık Mustafa Tuncel'in bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Aytaç Durak'ın, Mustafa Tuncel hakkında açtığı ve duruşması devam eden toplam 9 ayrı hakaret davası bulunuyor. Tuncel'in ise Durak hakkında açtığı bir hakaret davası geçen hafta Durak'ın beraatiyle sonuçlandı.

MKA - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aytaç Durak: Tuncel'in Kaseti Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement