Bae, Batı'da 'Otoriter Yönetim' Algısını Meşrulaştırmaya Çalışıyor" - Son Dakika
Güncel

Bae, Batı'da 'Otoriter Yönetim' Algısını Meşrulaştırmaya Çalışıyor"

Londra King's College Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü'nden Öğretim Üyesi Andreas Krieg, "Abu Dabi, bölgesine ve Batı'ya 'otoriter istikrar' algısını yaymak için medya organları, troller, düşünce kuruluşları ve politika yapıcılarından oluşan dezenformasyon ağını kullandı.

15.04.2019 12:41

Londra King's College Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü'nden Öğretim Üyesi Andreas Krieg, "Abu Dabi, bölgesine ve Batı'ya 'otoriter istikrar' algısını yaymak için medya organları, troller, düşünce kuruluşları ve politika yapıcılarından oluşan dezenformasyon ağını kullandı." dedi.

Krieg, dış politika analizlerine yer veren ABD merkezli "Lobelog" adlı web sitesi için "BAE'nin Brüksel'deki söyleme karşı savaşı" başlıklı yazısını kaleme aldı.

Küçük ama finansal açıdan güçlü bir Körfez ülkesi olan BAE'nin iddialı bir dış politika benimsediğini belirten Krieg, eski ABD Savunma Bakanı James Mattis'in söz konusu ülkeyi "Küçük Sparta" olarak nitelendirdiğini anımsattı.

Krieg, BAE'nin bölgesinde ve Batı'da geniş bir "bilgi kirliliği" ağı kurduğunu, bunun sıradan lobicilik faaliyeti sınırlarını aştığı değerlendirmesinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Arap Baharı sonrası Arap dünyasındaki otoriter egemenliği yeniden kurmak için karşı-devrimci kampanyanın öncülüğünü yapan Abu Dabi, bölgesine ve Batı'ya 'otoriter istikrar' algısını yaymak için medya organları, troller, düşünce kuruluşları ve politika yapıcılarından oluşan dezenformasyon ağını kullandı."

"Siyasal İslam'ın bölgede terörizmi yaydığı tezi savunuluyor"

BAE'nin Brüksel'deki dezenformasyon ağının halen "emekleme seviyesinde" olduğunu aktaran Krieg, bununla birlikte Abu Dabi'nin, Brüksel ve Lahey merkezli Westphalia Global lobi firmasında Tim Eestermans ve Timo Behr adlı iki uzmanla yakın çalıştığını öne sürdü.

Krieg, Brüksel'de yeni kurulan düşünce kuruluşu Bussola Enstitüsünün Abu Dabi ile "otoriter istikrar" kavramının aktarılmasında yardımcı olduğunu ve Avrupa Birliği'ndeki (AB) birtakım siyaset yapıcıları ile köprü kuran bir platform işlevi gördüğünü iddia ederek, "Bussola Enstitüsünün internet sayfasında ilk yayımlanan raporlarda 'siyasal İslam'ın' bölgede terörizmi yaydığı tezi savunuluyordu." ifadelerini kullandı.

Brüksel'deki bir siyasi danışmanın kendisine BAE'nin dezenformasyon kampanyasının etki doğurduğu bilgisini verdiğini belirten Krieg, bir dizi muhafazakar Avrupa Parlamentosu (AP) üyesinin BAE'nin Yemen'deki yıkıcı savaştaki rolünün kınanmasına ilişkin oylamaya katılmadığını hatırlattı.

Krieg ayrıca, Mart'ta İtalya'daki sağcı hükümetin BAE'nin AB vergi cennetleri kara listesinden kaldırılması girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığına dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bae, Batı'da 'Otoriter Yönetim' Algısını Meşrulaştırmaya Çalışıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement