Bahçeşehir Üniversitesi, Ahmet Ertegün'ü Washington Büyükelçili'nde Caz Konseri ile Andı - Son Dakika
Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi, Ahmet Ertegün'ü Washington Büyükelçili'nde Caz Konseri ile Andı

Bahçeşehir Üniversitesi, Ahmet Ertegün\'ü Washington Büyükelçili\'nde Caz Konseri ile Andı

Bahçeşehir Üniversitesi ile Washington Büyükelçiliği’nin organize ettiği “Ertegün Caz Konserleri” Büyükelçilik Konutu’nda gerçekleşti.

05.02.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konser öncesi açıklama yapan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “100. yılda hepimiz burada Ahmet Ertegün caz serisi için bir arada olalım” şeklinde konuştu.

Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın her yıl, dünyaca ünlü birçok ismi müzik dünyasına kazandıran Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün adına düzenlediği “Ahmet Ertegün Caz Konserleri” serisi bu yıl da büyük ilgi gördü. Washington Büyükelçisi Namık Tan açıklamasında böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için gurur duyduklarını belirtti. Tan ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi ve mütevelli heyeti başkanı Enver Yücel’e de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konser öncesi açıklama yapan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise böylesine önemli bir akşamda yer almanın onur verici olduğunu belirterek, “Benim için çok onur verici bir akşam. Çok nedeni var. Sayın büyükelçimin zannediyorum Türkiye’ye dönüşünün en son konserlerinden birinin konserlerinde bir aradayız. Ve en önemlisi Ahmet Ertegün Caz serisinin bir programında buradayız. Ben Bahçeşehir Üniversitesi adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepinizin bu akşam bu müzik dinletisi için burada olduğunu biliyorum. Hepinizden şöyle bir söz almak istiyorum. Şimdi duydum 99. yılıymış. 100. yılda hepimiz burada Ahmet Ertegün caz serisi için bir arada olalım. Bahçeşehir Üniversitesi Art olarak bunu ben üstleniyorum” dedi.

Anadolu kültüründen gelen müzikle cazı harmanladıklarını kaydeden Yücel, “Bu akşam başka bir tecrübe olacak. Biz caz değil sadece. Anadolu kültüründen gelen müzikle özgürlük ve bağımsızlığın kombinasyonunu dinleyeceğiz. Harmonisini dinleyeceğiz. Biz üniversite olarak bilimde, teknikte, araştırmada güzel işler yaptık. Sanatta da bir şeyler yapma gayreti içerisindeyiz. Ve son 5 yılda güzel işler yaptık sanatla ilgili. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, evrensel müzik olarak da caz dedik. Neden caz dedik? Her kurumun kendine özgü öncelikleri vardır. Bizim üniversitemizin de öncelikleri var. Biz özgür olmak istiyoruz. Biz bağımsız olmak istiyoruz. Var olma mücadelesine destek olmak istiyoruz. Dil, din, ırk ayrımı yapmak istemiyoruz. Ve bunu tanımlayan caza sarıldık. Caza baktığınızda dünyanın her yerinde kendine hep yer buldu. Caz yabancılaşmadı. Varım dedi. Ben de insanım dedi. Ve bağımsız olmak istedi. Bana göre caz bu. Bu akşam bu haykırışı ve Türk Anadolu müziğinin sempatisinin var olmasının harmonisini dinleyeceğiz. Ve ilk kez dinleyeceksiniz böyle bir cazı. Bir noktada biz bunu Türk cazı ile Türk müziğinin harmonisi dedik. Ve bu bundan böyle devam edecektir. Şimdi tekrardan şunu söylemek isterim ki. Sayın büyükelçim, Ahmet Ertegün anısına bunu başlattı. Ben âcizane sizlere bu tebriği sunmak istiyorum. Ve ev sahipliğinizde tekrardan güzel bir akşam yaşayacağız, yaşıyoruz. Ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin sanat direktörü Aslıhan hanımı da tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Müzisyenleri tebrik ediyorum” dedi.

Gecede sahne alan “East in Jazz Project isimli caz grubu ise dinleyenlerin gece boyunca hoş vakit geçirmesini sağladı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bahçeşehir Üniversitesi, Ahmet Ertegün'ü Washington Büyükelçili'nde Caz Konseri ile Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement