Bakan Fatma Şahin Ali Artık Bizim Evladımız - Son Dakika
Güncel

Bakan Fatma Şahin Ali Artık Bizim Evladımız

Bakan Fatma Şahin Ali Artık Bizim Evladımız

Mehmet KAYMAKADANA, (DHA) - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, vücudunda işkence ve dayak izleriyle gece yarısı sokakta dolaşırken polis ekibi tarafından bulunan ve devlet korumasına alınan 6 yaşındaki Ali'yi ziyaret etti.

08.04.2012 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet KAYMAKADANA, (DHA) - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, vücudunda işkence ve dayak izleriyle gece yarısı sokakta dolaşırken polis ekibi tarafından bulunan ve devlet korumasına alınan 6 yaşındaki Ali'yi ziyaret etti. Sevgi Evleri'nde kalmaya başlayan Ali ve diğer çocuklarla birlikte kahvaltı yapan Bakan Fatma Şahin, Ali artık bizim evladımız. Biz Ali'nin bundan sonraki sürecinde bütün şefkat elimizle yanında olacağız dedi. Şahin, Ali'nin annesi 42 yaşındaki H.E.'ye ulaşıldığını, onun da psikolojik tedaviye muhtaç olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, geçen cuma günü Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde Gaziosmanpaşa Polis Merkezi civarında sabaha karşı polisler tarafından bulunan ve vücudunun çeşitli yerlerinde işkence ile darp izleri nedeniyle hastenede tedavi edilip, ardından Adana'daki Sevgi Evleri'ne yerleştirilen minik Ali'yi bu sabah ziyaret edip, yuvadaki diğer çocuklarla birlikte kahvaltıda buluştu.

Bakan Şahin'in devlet korumasındaki çocuklarla buluşmasına gazeteciler alınmadı. Bakan, yaklaşık bir saat kaldığı Sevgi Evleri'nden çıkışta açıklamalarda bulundu. Şahin, Ali'nin yaşadığı şartlardaki risk faktörünün çok yüksek olduğunu belirterek Ali'nin yaşadığı bu olaylar, cehalet, eğitimsizlik, ekonomik sorunlar, parçalanmış aileden kaynaklanıyor. Bunların hepsini üst üste koyduğunuz zaman, bu tesadüfün Ali için çok önemli bir başlangıç olduğunu ve hayatında yeni bir dönemin başladığını düşünüyorum. Ali artık bizim evladımız. Ali'nin bundan sonraki sürecinde yanında olacağız. Her türlü ihtiyacını karşılayacağız dedi.

Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarla Ali'nin annesi 42 yaşındaki H.E.'ye de ulaşıldığını belirten Bakan Şahin, annenin de bedensel ve ruhsal yönden çöküntü içinde olduğunu, psikolojik destek verileceğini belirtti.

HER AİLEYE SOSYAL DESTEK UZMANI

Bakan Şahin, Ali gibi dezavantajlı diğer çocukların korunması için bakanlık olarak bir dizi çalışma yaptıklarını da belirtip, aile hekimliği uygulaması gibi her ailenin sosyal destek uzmanı olmasını sağlayacaklarını açıklayıp, şunları söyledi

Hem Ali üzerinde neler yapılabilir, hem de bununla ilgili genel politikalarımızda daha neler yapmamız gerekiyor Bunun çalışmasını hep beraber yapıyoruz. Koruyucu ve önleyici tedbirleri çok daha güçlü olarak hayata geçirmemiz gerekiyor. O yüzden programımıza koyduğumuz aile sosyal destek uzmanlığı sisteminin bugün Ali üzerinde ne kadar önemli olduğunu çok net bir şekilde gördük. Her ailenin nasıl bir aile hekimi varsa, bir aile sosyal destek uzmanı olmasını arzuluyoruz. Bu olduğu zaman tesadüfen gece saat 2'de bir polis memurunun inisiyatifiyle süreci yönetmek zorunda kalmayacağız. İşin başında sosyal devlet olarak koruyucu tedbirlerini almış almış ve bütün ailelerin risk faktörlerini çıkarmış, buna göre de gerekli bütün tedbirlerini almış bir yapının çalışmasını yapıyoruz. Vatandaşlardan da özel bir kardeşlik talebim var. Kamuoyu bilincini, toplumsal merhameti, şefkati ve vicdanı yükseltmemiz lazım. Duman tütüyor, yangın çıkacak, testi kırılacak. Çocuklarımızın geleceğiyle ilgili bir kaygı görüyorsanız, devletin şefkat elini uzatması için toplulumuzdan hassasiyet bekliyoruz.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ise Ceyhan'da polis ekiplerinin Ali'nin fotoğrafını bulunduğu bölgedeki vatandaşlara göstererek annesi H.E.'ye ulaşıldığını bildirdi. Ali'nin, ev kadını H.E.'nin resmi nikahsız evliliğinden doğduğunu belirtip, babasının kimliğini açıklamadı. Psikolojik sorunları olduğu belirlenen H.E.'nin Ali'nin babasından ayrıldığını ve yine resmi nikahsız bir erkekle birlikteliğinin bulunduğunu kaydeden yetkililer, çocuğa işkence uygulayan kişi veya kişilere ulaşılmasına çalışıldığını belirtti.

Bakan Şahin, Sevgi Evleri'ndeki ziyaretinin ardından annesi vefat eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner'e taziye ziyaretinde bulunduktan sonra uçakla Adana'dan ayrıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Fatma Şahin Ali Artık Bizim Evladımız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement