Bakan Yazıcı'nın Ağrı Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Bakan Yazıcı'nın Ağrı Ziyareti

Bakan Yazıcı\'nın Ağrı Ziyareti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Eğitim; sosyal faaliyetleriyle hayatın içinde yer alan ve hayata hazırlayan bir süreçtir" dedi.

10.10.2013 19:27

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Eğitim; sosyal faaliyetleriyle hayatın içinde yer alan ve hayata hazırlayan bir süreçtir" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Atmaca ailesi tarafından yaptırılacak olan 32 derslikli "Hayrettin Atmaca Kız İmam Hatip Lisesi" ve 200 öğrenci kapasiteli "Katibe Atmaca Kız Öğrenci Yurdu"nun temel atma törenine katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ve Vali Mehmet Tekinaslan'ın açılış konuşmalarından sonra kürsüye Atmaca Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu adına Adem Atmaca çıktı. Atmaca, "Şu anda hemen hemen Ortadoğu'daki tüm Müslüman ülkelerin içinde bulunduğu sıkıntıların temeli, maalesef cehaletten kaynaklanıyor. Ülkemiz belki 2. Dünya Savaşı'na katılmadı, ama katılıp tamamen yerle bir olan ülkeler bizi geçmiş durumda. Bunun sebebini düşününce bence en önemli sebebi biz 1. Dünya Savaşı'nda ülkemizdeki mevcut binaları değil de beyin gücümüzü kaybettik. Diğer ülkeler fabrikalarını filan kaybetti. Onları yapmak kolay ama insan yetiştirmek maalesef çok zor. İnşallah iyi yolda gidiyoruz, inşallah bu tür yatırımların sayısı artar. Tabi burada hepimize çok iş düşüyor. İnşallah bunların sayısı artar. Ülkeyi daha ileriye götürecek insanlar burada yetişir. Hayrettin Atmaca bize büyük bir yük bıraktı, emanetlerine sahip çıkmayı inşallah Allah nasip eder, hepinizin dualarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Yazıcı ise, "Merhum Hayrettin Atmaca Ağrı'da pek çok okul ve başka tesisler de yaptırmış. Ailesi de bu geleneği devam ettiriyor. Kendilerini huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bütün aile fertlerine teşekkür ediyorum. Ağrı'da çok gurur duyduğum bir şeyi de bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Burada hayır işlerinde bir yarışı gördüm. Birçok aile, birçok güzel isim, Ağrılılar, şehirlerine bağlılıklarını gösteriyorlar ve hayır işinde bir yarış halindeler. Bu güzel faaliyetlerin başka illerimize, başka şehirlerimize de örnek olmasını istiyorum. Bugün temelini attığımız 32 derslikli Hayrettin Atmaca Kız İmam Hatip Lisesi laboratuarları, kapalı spor salonu, 400 kişilik konferans salonu, pansiyon binası ve spor tesisleriyle son derece güzel bir okul olacak. Böyle okullarımız öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap veren biçimde yapılıyor. Bu son derece memnuniyet vericidir. Çünkü eğitim tek yönlü, tek boyutlu yapılamaz. Eğitim, sosyal faaliyetleriyle hayatın içinde yer alan ve hayata hazırlayan bir süreçtir. Bu nedenle hükümet olarak tüm şehirlerimizde okullarımızın fiziki alt yapısını güçlendiriyoruz, çevre düzenlemesini yapıyoruz. Öğrencilerin sportif ve kültürel ihtiyaçlarını dikkate alarak eğitim mekanları oluşturuyoruz" diye konuştu.

Ağrı'da yapılan yatırımları da anlatan Bakan Yazıcı, "Ağrı'da 2003 yılından başlayarak 2012 yılı dahil toplam 599 milyon 940 bin liralık milli eğitim yatırım harcaması yapılmıştır. Ağrı'nın 2012 Yılı İl Yapım Programı'nda 158 proje devam etmektedir. 2013 yılında 13 milyon lira ödenek gönderilmesi planlanmaktadır. Ağrı'da 2002 yılı sonunda derslik sayısı 2 bin 27 idi. 2003-2013 arasında 2 bin 727 yeni derslik yaptık, yani 2002'ye kadar yapılandan daha fazla derslik yapmışız. Bugün Ağrı'da toplam derslik sayısı 4 bin 754'tür. 2003 yılına kadar Ağrı'da okullarda bilgisayar yok denecek kadar azdı. 2003-2013 yılları arasında buradaki okullarımıza 8 bin 440 adet bilgisayar gönderdik. 151 bilgisayar teknolojisi sınıfı kurduk. Sadece 2012'de Fatih Projesi kapsamında Ağrı'daki okullarımıza; 653 akıllı tahta, 368 tablet bilgisayar gönderdik. 2003-2012 yılları arasında Ağrılı çocuklarımıza 21 milyon adet ders kitabını ücretsiz dağıttık. 2002'den önce ücretsiz ders kitabı gibi bir uygulama yoktu. Pek çok çocuğumuz kitap alamadığı için ya okula gidemiyor veya gitse bile başarılı olamıyordu" dedi.

Konuşmalarının ardından Bakan Hayati Yazıcı, Atmaca Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu adına Adem Atmaca'ya plaket verdi. Daha sonra Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı beraberindekilerle Hayrettin Atmaca Kız İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli Katibe Atmaca Kız Öğrenci Yurdu'nun temelinin atılacağı yere gelerek dualar eşliğinde ilk çimentoyu döktü. Buradan Şeker Fabrikası'na geçen Bakan Yazıcı, işçilerle yemek yedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yazıcı'nın Ağrı Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement