Baksı Müzesi'nde Öğrenci Sanat Şenliği - Son Dakika
Güncel

Baksı Müzesi'nde Öğrenci Sanat Şenliği

Baksı Müzesi\'nde Öğrenci Sanat Şenliği

Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği, Bayraktar Köyü'ndeki Baksı Müzesi'nde yapıldı.

08.06.2013 18:37  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baksı Müzesi'ndeki şenliğe Vali Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Çoşkun, 2010 yılında açılışı yapılan müzenin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile Baksı Kültür Sanat Vakfı Başkanı Oya Koçan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Koçan, yarışma için gönderilen bin eseri, ilk etapta jüri ile 150'yi düşürdüklerini belirterek, " Sergilenen bu resimler içerisinden de 30 resim seçtik. Hepsi yetenekliydi ama sayılara sığınıyorsunuz. Bu otuz yetenekli öğrencimizden 15'ine bir yıl devam edecek burs vereceğiz. Eğer öğrencilerimiz bu yeteneklerini geliştirici adımlar atarlarsa üniversite sonuna kadar bu çocuklarımıza burs vereceğiz" dedi.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile Vali Hasan İpek de, müze kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve eşine, kenti sanat alanında da ön plana çıkardıkları için teşekkür etti. Daha sonra Vali İpek'e, Başkan Polat, Rektör Çoşkun ve öğrencilere katılım belgesi verildi.

Halk oyunları gösterileri yapıldı, müzik eşliğindeki eğlencelerin ardından yapılan halat çekme yarışması ile şenlik son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baksı Müzesi'nde Öğrenci Sanat Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement