Barutçugil'in Ebrular Beyoğlu Sanat Galerisi'nde - Son Dakika
Güncel

Barutçugil'in Ebrular Beyoğlu Sanat Galerisi'nde

Barutçugil\'in Ebrular Beyoğlu Sanat Galerisi\'nde

Hikmet Barutçugil bu bahar çiçekler, Barut Ebruları Üstünde, Beyoğlu Sanat Galerisi'nde açıyor.

11.03.2013 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hikmet Barutçugil Bu Bahar Çiçekler, Barut Ebruları Üstünde, Beyoğlu Sanat Galerisi'nde Açıyor!

Ebru sanatında 40. Yılını kutlayan Hikmet Barutçugil'in tekniği kendisine ait ebruları, 1988 yılında Londra Royal College of Art'ta düzenlediği serginin ardından otoritelerce kabul görmüş ve tüm dünyada sanatçının adına ithafen "Barut Ebrusu" olarak anılmaya başlanmıştır.

Barut Ebrusu'nda renkler birbiri içine geçmeden uyum içinde bir araya gelir ve görsel olarak soyut sanatı çağrıştıran kesitler oluşturur. Bu kesitleri bir hayli ilginç kılan ise, onların kimi zaman uydu resimlerine, kimi zaman bir çiçeğin yaprağına kimi zaman da mikroskopla görülebilen organizmaların görüntülerine benzemesidir. Barut Ebrusu bu haliyle, makro ve mikro kozmosun kâğıt üzerine düşen bir yansımasıdır. Hikmet Barutçugil'in Barut Ebruları bugün, başta British Museum olmak üzere dünyanın birçok ünlü müzesinde ve seçkin koleksiyonunda yerini almıştır.

Geleneksel sanatların günlük hayatta yerini alması gerektiğine inanan, sanatlarımızın gelenekten kopmadan üzerine sürekli yeni şeyler konularak yaşatılması fikrini benimseyen Hikmet Barutçugil, "Barut Ebrularında Açan Çiçekler" sergisinde, çağdaş bir uygulama olan barut ebruları ile geleneksel ebru çiçeklerini birleştiriyor. Sonsuzluk hissi sağlayan zeminler üzerinde, geleneksel sanatımız ebru yeni bir soluk alıyor.

"Barut Ebrularında Açan Çiçekler" Sergisi sizleri, 12 Mart 2013 tarihinde,

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde bekliyor.

Hikmet Barutçugil kimdir?

1952'de Malatya'da doğan Hikmet Barutçugil, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksekokulu'nda 1977'de tekstil desinatörü olarak mezun oldu. Araştırmalarına 1978-81 yılları arasında ihtisas için gittiği Londra'da devam etti. Türk ebru sanatını tanıtmak amacıyla yurtiçi ve yurtdışında 93 kişisel ve 90 karma sergi açan sanatçı, 164 kurs ve seminer, 91 konferans ve uygulamalı ebru gösterimi ile 6 sanat terapisi gerçekleştirdi. Uluslararası ödülleri olan Barutçugil'in bunlara ek olarak, London British Museum başta olmak üzere dünyaca ünlü müzelerde sürekli sergilenen ve bazı özel koleksiyonlarda yer alan eserleri bulunmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Barutçugil'in Ebrular Beyoğlu Sanat Galerisi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement